Στήριξη

Γραμμή Συμβουλευτικής και Στήριξης 1410

Οι μέρες που περνούμε είναι γεμάτες με καινούργιες προκλήσεις. Αν χρειάζεσαι κάποιο να μοιραστείς τους προβληματισμούς σου και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζεις, μπορείς να καλείς το τετραψηφιο νούμερο 1410 και να επικοινωνήσεις με τη Γραμμή Συμβουλευτικής και Στήριξης του Οργανισμού Νεολαίας. Μίλα σήμερα μαζί μας ανώνυμα και εμπιστευτικά, χωρίς χρέωση.

Πρόγραμμα «ReCOVer20»

Το Πρόγραμμα «ReCOVer20» αφορά σε χρηματοδότηση πιλοτικών δράσεων ή προγραμμάτων / δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σε τοπικό επίπεδο, αναδεικνύοντας μέσα από αυτές το αίσθημα της αλληλεγγύης και της έμπρακτης στήριξης σε άτομα, σε ομάδες ατόμων και σε κοινότητες που έχουν επηρεαστεί με την κρίση της πανδημίας.

Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η κινητοποίηση των ίδιων των νέων έτσι ώστε να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις στους τομείς του πολιτισμού, της πρόληψης, της ενημέρωσης, της αντιμετώπισης ψυχοκοινωνικών και άλλων προβλημάτων που προέκυψαν μέσα από την πανδημία.

Όλοι οι Κανόνες και οι Προϋποθέσεις για τη λήψη επιχορήγησης στο πλαίσιο του Προγράμματος, προσδιορίζονται στον Οδηγό Προγράμματος.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22 402617 και 25 443079.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποστέλλονται στο [email protected]

 

Δείτε τα σχετικά έντυπα:
ΟΔΗΓΟΣ
ΑΙΤΗΣΗ

Ομάδες Εργασίας για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στη Νεολαία

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, η υλοποίηση δράσεων για τη στήριξη της νεολαίας, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και κατά την επόμενη μέρα, παραμένει κύρια προτεραιότητα για τον Οργανισμό Νεολαίας.

Αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία σε διάφορες πτυχές της ζωής τους, έχουμε αποφασίσει να εργαστούμε μαζί με τους ίδιους τους νέους, σε μια συλλογική, συμμετοχική προσπάθεια, για την εξεύρεση μέτρων και προτάσεων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των επιπτώσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε αποφασίσει τη δημιουργία μιας Ομάδας Εργασίας, στην οποία εκπρόσωποι Νεολαίας και του ΟΝΕΚ θα εργαστούν από κοινού, για να αξιολογήσουν την υφιστάμενη κατάσταση που βιώνουν οι νέοι, να καταγράψουν καλές πρακτικές από το εξωτερικό και να προτείνουν λύσεις και προτάσεις για την επόμενη μέρα της πανδημίας, προς όφελος των νέων και των οργανώσεων νεολαίας.

Η Ομάδα Εργασίας θα καταπιαστεί με τις ακόλουθες θεματικές:

Οι εργασίες και οι διαδικτυακές συναντήσεις της Ομάδας θα διεξαχθούν τον Μάιο. Οι τελικές προτάσεις που θα προκύψουν θα ανακοινωθούν και  θα αξιοποιηθούν από τον ΟΝΕΚ για τη διαμόρφωση και τη προσαρμογή προγραμμάτων για τη νεολαία και την υποβολή προτάσεων πολιτικής προς την Κυβέρνηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το [email protected]

6+1 τρόποι για να διαχειριστείς την κρίση που βιώνουμε

Είναι απόλυτα ανθρώπινο και φυσιολογικό αν αυτές τις μέρες νιώθεις συναισθήματα άγχους, φόβου ,θυμού, βαρεμάρας, στεναχώριας, απαισιοδοξίας ή εκνευρισμού, αφού έχουμε ξαφνικά βρεθεί σε συνθήκες πρωτόγνωρες. Σου προτείνουμε 6+1 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς καλύτερα την κατάσταση που βιώνουμε αυτή την περίοδο

Μιλούμε στα παιδιά μας

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, εμπεριέχουν πολλές καινούργιες προκλήσεις που προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να κατανοήσουμε και να αντεπεξέλθουμε. Πως μπορούμε να εξηγήσουμε στα παιδιά τη νέα αυτή κατάσταση; Πως πρέπει να τα προσεγγίσουμε; Η Στέλλα Νικολάου ψυχολογος στα Προγράμματα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης του Οργανισμού Νεολαίας μας δίνει χρήσιμες συμβουλές.

Ας κρατήσουμε την ανθρώπινη επαφή συζητώντας!

Σε καταστάσεις κρίσεων είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο να νιώθουμε διάφορα συναισθήματα και να αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες.  Γι’ αυτό τον λόγο, η ανθρώπινη επαφή, η ανταλλαγή απόψεων και η έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων είναι σημαντικοί παράγοντες για την βελτίωση της ψυχικής μας υγείας και ευεξίας.

Στη νέα κατάσταση που βιώνουμε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε ένα ασφαλές μέρος για να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας και να  μοιραστούμε τρόπους διαχείρισης των όποιων δυσκολιών. Για το λόγο αυτό, το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης «Μικρή Άρκτος» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, διοργανώνει Ομάδες Τηλεδιάσκεψης μέσω του προγράμματος Zoom.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος μια ή περισσότερες φορές ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Ας κρατήσουμε λοιπόν την ανθρώπινη επαφή έστω πίσω και από μια οθόνη!

Δηλώσεις συμμετοχής:  Στείλτε μήνυμα για το/τα θέμα/τα που θέλετε να συμμετάσχετε στο e-mail [email protected].

Θα σας αποσταλεί επιβεβαίωση της συμμετοχής σας και κωδικός πρόσβασης στο Zoom.

Θεματικές:

Πολλοί γονείς διερωτώνται εάν υπάρχουν πρακτικοί τρόποι για να γίνει η συνύπαρξη γονιών και εφήβων πιο εύκολη αυτήν την περίοδο… Βεβαίως και υπάρχουν!  Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη δίνεται η δυνατότητα σε γονείς με παιδιά στην εφηβεία να πληροφορηθούν για πρακτικούς τρόπους γεφύρωσης της σχέσης τους.

Συντονίστρια: Έλενα Κατσέξου,  Ψυχολόγος – Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Αυτή η περίοδος μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια νέα δοκιμασία για τις σχέσεις.  Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη θα παρουσιαστούν κάποια «κλειδιά» που μπορούν να βοηθήσουν τα ζευγάρια να διαφυλάξουν την συντροφική τους σχέση.

Συντονίστρια: Έλενα Κατσέξου, Ψυχολόγος – Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Η περίοδος που διανύουμε έχει ανατρέψει σε μεγάλο βαθμό την ροή της καθημερινότητας των ηλικιωμένων, επιβαρύνοντας κατά πολύ την ποιότητα ζωής και ψυχική τους υγεία. Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη θα δοθούν πρακτικές εισηγήσεις προς τους φροντιστές (παιδιά, συγγενείς, φίλοι) για την στήριξη και ενδυνάμωση της Ψυχικής Υγείας των ατόμων που βρίσκονται στην Τρίτη Ηλικία.

Συντονίστρια: Έλενα Κατσέξου, Ψυχολόγος – Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Αυτή την περίοδο καλούμαστε να εστιάσουμε στα αποθέματα μας και να ανασυγκροτηθούμε ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις δυσκολίες που προκύπτουν τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.  Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη θα δοθούν πρακτικές συστάσεις για ενίσχυση και ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας με σκοπό την βελτίωση της ικανότητας μας για αντιμετώπιση αντιξοοτήτων.

Συντονίστρια: Έλενα Κατσέξου, Ψυχολόγος – Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

Σύντομη περιγραφή :Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη θα κατανοήσουμε την φύση της μοναξιάς και θα συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης της.

Συντονίστρια: Στέλλα Νικολάου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.

Αυτή την περίοδο καλούμαστε να διαχειριστούμε πολύ-επίπεδες ανατροπές στην ζωή μας.  Αυτή η τηλεδιάσκεψη στοχεύει στην ενδυνάμωση του ατόμου ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Συντονίστρια: Έλενα Κατσέξου Ψυχολόγος – Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

Ομάδες Στήριξης μέσω Skype από την “Μικρή Άρκτο”

Αυτή την περίοδο, βιώνουμε όλοι μας μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας.

Σε καταστάσεις κρίσεων είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο να νιώθουμε διάφορα συναισθήματα όπως αβεβαιότητα, φόβο, άγχος, και αγωνία. Γι’ αυτό τον λόγο, ανθρώπινη επαφή, η ανταλλαγή απόψεων και η έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων είναι σημαντικοί παράγοντες για την βελτίωση της ψυχικής μας υγείας και ευεξίας.

Το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης «Μικρή Άρκτος» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, διοργανώνει Ομάδες Τηλεδιάσκεψης μέσω του προγράμματος Skype όπου κάθε Πέμπτη, από τις 2 Απριλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάζουμε σκέψεις και συναισθήματα που προκύπτουν από την παρούσα κατάσταση καθώς και να συζητήσουμε τρόπους και ιδέες διαχείρισής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος μια ή περισσότερες φορές ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Ας κρατήσουμε λοιπόν την ανθρώπινη επαφή έστω πίσω και από μια οθόνη!

 

Ημερομηνία έναρξης: 02/04/2020
Ώρα διεξαγωγής: 17:00- 18:30
Αριθμός συμμετεχόντων: Μέχρι 4 άτομα σε κάθε ομάδα.
Συντονίστρια: Στέλλα Νικολάου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Δηλώσεις συμμετοχής: Στείλτε μήνυμα ή τηλεφωνήστε στο 97608884