Ευρωπαική Κάρτα Νέων/Φοιτητική Ταυτότητα

H Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, εκδίδεται στην Κύπρο από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου σε νέους της Κύπρου από 13 μέχρι 30 χρόνων, με κόστος 10 ευρώ και διάρκεια 1 χρόνο.

Το συντονισμό μεταξύ των χωρών που εκδίδουν την Κάρτα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κάρτας Νέων (European Youth Card Association EYCA).

Οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων έχουν πρόσβαση σε πέραν των 100.000 επιχειρήσεων τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη. Προσφέρονται ωφελήματα και εκπτώσεις σε χώρους και εκδηλώσεις Πολιτισμού/Ψυχαγωγίας, σε εστιατόρια, μπαράκια, σε εκπαιδεύσεις, σε καταστήματα και υπηρεσίες Υγείας και Ομορφιάς, στον Αθλητισμό, σε Ξενοδοχεία, σε Υπηρεσίες, Καταστήματα και Ταξίδια, σε περίπου 40 χώρες στην Ευρώπη.

Επιπρόσθετα, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, σε τακτά χρονικά διαστήματα προσφέρει στους κατόχους της διάφορα πλούσια δώρα (π.χ. tablets, smartphones, laptops) μέσω διαγωνισμών που διοργανώνουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram).

Τί είναι η Φοιτητική Ταυτότητα

 

Επιπρόσθετα, βάσει Υπουργικής Απόφασης, ο ΟΝΕΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εκδίδει ΔΩΡΕΑΝ τη Φοιτητική Ταυτότητα, η οποία είναι συνδεδεμένη και με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και προσφέρει τα αντίστοιχα ωφελήματα. Πέραν τούτων, οι κάτοχοι της Φοιτητικής Κάρτας έχουν επιπρόσθετα προνόμοια, όπως για παράδειγμα εκπτώσεις σε λεωφορεία στην Κύπρο (50%) και άλλα.

 

Η Φοιτητική Κάρτα παραχωρείται σε όλους τους φοιτητές αξιολογημένων και πιστοποιημένων προγραμμάτων Ανώτερων και Ανώτατων σπουδών στην Κύπρο, ηλικίας 13-30 χρόνων, καθώς επίσης σε Κύπριους Νέους, ηλικίας 13-30 ετών, που φοιτούν στο εξωτερικό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ωφελήματα, τον τρόπο απόκτησης της κάρτας, τα σημεία εξυπηρέτησης κλπ, επισκεφθείτε το europeanyouthcard.onek.org.cy

 

Για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα και ανακοινώσεις της Κάρτας, ακολουθήστε μας στα Social Media!