Κοινωνική Προσφορά

Προστατευτικές Μάσκες made in #ΟΝΕΚ #Youth Makerspace!

Η #Νεολαία ξέρει, μπορεί και μπαίνει μπροστά!

Ομάδα νέων εθελοντών με τη χρήση του laser cutter του Youth Makerspace του Οργανισμoύ Νεολαίας Κύπρου ετοιμάζει 100 προστατευτικές μάσκες την ώρα. Με βάση τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, σήμερα θα είναι έτοιμες 500 μάσκες και άλλες 250 αύριο, οι οποίες θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Λάρνακας, στη Κλινική Άγιος Ραφαήλ, στην Αστυνομία και σε φαρμακεία.

Το σχέδιο είναι βασισμένο και προσαρμοσμένο από σχέδιο ανοικτού τύπου (open source) ενώ τα υλικά για αυτή την πρώτη παρτίδα είναι μια προσφορά της εταιρεία Christou Bros Α/φοί Α&Σ Χρίστου την οποία και ευχαριστούμε!

Πέραν της προσφοράς σε είδη άμεσης ανάγκης, για εμάς στον ΟΝΕΚ είναι διπλή η χαρά, αφού βλέπουμε την τεχνολογία του Youth Makerspace και τους συνεργάτες μας να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ ταυτόχρονα η όλη εμπειρία είναι το καλύτερο παράδειγμα του τί μπορεί να κάνει η τεχνολογία, ο σχεδιασμός, τα ανοικτά δεδομένα, οι σωστές γνώσεις και δεξιότητες σε συνδυασμό με τον κατάλληλο χαρακτήρα ανθρώπου.

Τις επόμενες μέρες και άλλες ομάδες και πρωτοβουλίες θα χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό του Youth Makerspace στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Όσοι θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια μας μπορούν να μας παραχωρήσουν plexiglass 3mm-5mm. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 77772757 να στείλουν email στο [email protected] ,  ή να στείλουν μήνυμα στη σελίδα του Οργανισμού Νεολαίας στο Facebook.

Κατασκευή κουτιών για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Λάρνακας

Επαγγελματίες υγείας από την Μονάδα Εντατικης Θεραπείας του Νοσοκομείου Λάρνακας, επικοινώνησαν μαζί μας και ζήτησαν όπως τους κατασκευάσουμε 2 κουτιά για τις ανάγκες διασωλήνωσης ασθενών.

Τα κουτιά κατασκευάστηκαν στο Youth Makerspace Larnaka χωρίς τη χρήση γόμας έτσι ώστε να είναι πιο ευκολη η απολύμανση τους.

Συνεχίζουμε δυναμικά, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσια μας σε συνεργασία με ακούραστους εθελοντές, στην μεγάλη κοινή προσπαθεια για καταπολέμηση της πανδημίας.