«Μakerspace»

To Youth Makerspace Larnaka είναι βασισμένο στα πρότυπα των Makerspaces τα οποία αναπτύσσονται από πανεπιστημιακά ιδρύματα ή κοινότητες στο εξωτερικό και παρέχει πρόσβαση στους νέους σε υψηλού επιπέδου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για την ανάπτυξη πρωτοτύπων και υλοποίηση των επιχειρηματικών τους ιδεών. Οι χώροι τύπου «makerspaces» αντιπροσωπεύουν τον εκδημοκρατισμό του σχεδιασμού, μηχανοποίησης, κατασκευής και εκπαίδευσης.

Εδώ οι νέοι μπορούν να μάθουν για την τεχνολογία, χειροτεχνίες (crafts) και άλλες δημιουργικές κατασκευαστικές διαδικασίες και μεθόδους, να μοιραστούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και να εφαρμόσουν στην πράξη τη γνώση και τις δεξιότητες αυτές. Το δημιουργικό φάσμα που καλύπτεται είναι τεράστιο!

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 3D printers, laser cutters, drones, virtual reality, ρομποτική, arduino, rasberry pi και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, στο χώρο πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια είτε για εκμάθηση της χρήσης του συγκεκριμένου εξοπλισμού αλλά και ανάπτυξης ιδεών, projects, κτλ.

Επίσης, ο χώρος αυτός λειτουργεί και ως  Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των Νέων του αντίστοιχου Προγράμματος του ΟΝΕΚ.

Το Youth Makerspace Larnaka απευθύνεται σε παιδιά και νέους ηλικίας 6 – 35 χρόνων καθώς και σε οργανωμένα σύνολα νέων, τάξεις ή ομίλους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και σχολείων και άλλους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77772757.

Λεωφόρος Γρίβα Διγενή 1,
6030 Λάρνακα

24201777 ή 77772757