Συμβουλευτική Μέσω Διαδικτύου

Καλωσόρισες στο διαδικτυακό χώρο της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας 1410.

Εδώ μπορείς να μιλήσεις ζωντανά με Σύμβουλο της Υπηρεσίας μας για όποιο θέμα σε απασχολεί εφόσον πρώτα διαβάσεις τους γενικούς όρους χρήσης και πατώντας τον σύνδεσμο «Έναρξη Συνομιλίας».

O διαδικτυακός χώρος της Υπηρεσίας 1410 χειρίζεται τα ίδια θέματα και ακολουθεί τις ίδιες αρχές και δεοντολογία με τη Γραμμή 1410 . Αυτό που αλλάζει είναι η μέθοδος της  Συμβουλευτικής. Αντί να συνομιλείς τηλεφωνικώς με το 1410, μπορείς να πληκτρογραφείς στην ιστοσελίδα, τα όσα θέλεις να μοιραστείς και να συζητήσεις.

Όπως και με τη Τηλεφωνική Υπηρεσία 1410, οι σύμβουλοι της Συμβουλευτικής μέσω διαδικτύου χειρίζονται όλα τα περιστατικά με τον ίδιο επαγγελματισμό ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, την εθνότητα, την ηλικία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό των καλούντων.

Η συνομιλία που γίνεται με το Σύμβουλο μέσω του λογισμικού είναι εμπιστευτική και δεν έχει πρόσβαση σ’ αυτή κανένας άλλος, πέραν του καλούντα και του συμβούλου.

Αν δεν το επιθυμείς, δεν χρειάζεται να αποκαλύψεις το όνομά σου ούτε και άλλα προσωπικά σου στοιχεία.  Το μόνο που έχει σημασία είναι  να θελήσεις να μας εμπιστευτείς το θέμα που  αντιμετωπίζεις. Με τον ίδιο τρόπο υπάρχει διπλή ανωνυμία όπου ούτε ο εκάστοτε σύμβουλος μοιράζεται προσωπικά του δεδομένα.

Δευτέρα με Παρασκευή: 10:00- 23:00
Σαββατοκύριακα: 15:00- 23:00

Είμαστε έτοιμοι να σε δεκτούμε.

Πριν ξεκινήσετε την συνομιλία διαβάστε τους γενικούς όρους χρήσης.

Με τη χρήση της Συμβουλευτικής Μέσω Διαδικτύου 1410 ο ενδιαφερόμενος/η αποδέχεται τα παρακάτω τα οποία θεωρεί ρητά μη αμφισβητήσιμα:

Η Συμβουλευτική Μέσω Διαδικτύου που προσφέρεται μέσω του ιστότοπου www.onek.org.cy δεν αντικαθιστά τη ζωντανή ψυχοθεραπεία όταν αυτή κρίνεται απαραίτητη.

Ο καλούντας δέχεται και συμφωνεί αμετάκλητα ότι ο κάθε σύμβουλος δίνει βοηθητικές κατευθύνσεις  στο θέμα που θέτει ο καλούντας, με μοναδικό γνώμονα την παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης στον μέγιστο καλύτερο βαθμό.

Ο Σύμβουλος ενεργεί  με βάση τα δεδομένα που δίνει ο καλούντας τα οποία οφείλουν να είναι πραγματικά και να μην παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα τρίτων ατόμων.

Στην Συμβουλευτική Μέσω Διαδικτύου ο διάλογος γίνεται μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου o οποίος εξασφαλίζει την συγκεκριμένη ασφάλεια που δίνουν οι προδιαγραφές του. Πέραν αυτής καμία ευθύνη δεν φέρει ο διαδικτυακός τόπος www.onek.org.cy και οι συμμετέχοντες στην υλοποίηση  και χρήση του για απώλεια δεδομένων από κακόβουλη χρήση. Σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση διατηρούν κάθε νόμιμο δικαίωμα για εξασφάλιση της φήμης και των συμφερόντων  τους.

Στην Συμβουλευτική Μέσω Διαδικτύου τηρείται το απόρρητο του καλούντα από τον Σύμβουλο όπως και στην θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο.

Η Χρήση της Συμβουλευτικής Μέσω Διαδικτύου απαιτεί σχετική άνεση με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και άνεση στο να μπορείτε να εκφράζεστε γραπτώς. Στη περίπτωση που δεν έχετε αυτή την άνεση, ίσως η συνομιλία μέσω της Γραμμής 1410 να είναι καλύτερη επιλογή. Επίσης είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να προκύψουν τεχνικά προβλήματα που να προκαλέσουν ανεπαρκή λειτουργία του συστήματος με αποτέλεσμα να διακόπτεται η συζήτηση. Εάν τρίτα άτομα έχουν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, τότε πιθανόν η εχεμύθεια της συζήτησης να παραβιαστεί.

Στοιχεία από το περιεχόμενο των συνδιαλέξεων δύναται να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς εποπτείας των συμβούλων και ανάπτυξης του προγράμματος.