Βήμα στους Νέους Επιστήμονες – 1η εκδήλωση (photos)

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει σειρά επιστημονικών παρουσιάσεων και συζητήσεων υπό τον τίτλο «Βήμα στους Νέους Επιστήμονες» με πρωταγωνιστές νέους Κύπριους ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία.

Η πρώτη εναρκτήρια διάλεξη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία, στις 18:30 παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστα Καδή και έφερε τον τίτλο «Η δύναμη της ανακάλυψης».

Κατά την εκδήλωση παρουσίασαν το ερευνητικό τους έργο οι πιο κάτω πέντε νέοι επιστήμονες:

  • Νίκος Κωνσταντίνου: «Καταρρίπτοντας τους μύθους για τον ανθρώπινο εγκέφαλο».
  • Ανδρέας Καμηλάρης: «Μπορεί το διαδίκτυο να σε πείσει να σβήνεις τα φώτα στο σπίτι σου;»
  • Μάρλεν Βάσκεζ: «Η χημεία μεταξύ μας».
  • Άντια Μαυρομάτη: «Διάλεκτοι σε σύγκρουση: Οι γλωσσικές στάσεις των Ελληνοκυπρίων απέναντι στην Τουρκοκυπριακή διάλεκτο».
  • Χριστιάνα Δημητρίου: «Ένα μήλο την ημέρα τον καρκίνο κάνει πέρα!»

Μετά από τις παρουσιάσεις των νέων ερευνητών το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήματα και να επιλύσει απορίες σχετικά με το θέμα των διαλέξεων.

Σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν συνολικά 8 εκδηλώσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, στις οποίες οι 30 νέοι ερευνητές που θα πάρουν το βήμα, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο, συμβάλλοντας έτσι στην προώθηση της ερευνητικής κουλτούρας και της κριτικής σκέψης στον τόπο μας. Στόχος του Οργανισμού Νεολαίας είναι να αναδείξει τη σημασία της αξιοποίησης της γνώσης των νέων ανθρώπων, ως τη πηγή της δύναμής μας, για να κτίσουμε την Κύπρο του αύριο.

Ο Οργανισμός Νεολαίας φιλοδοξεί να μετατρέψει τις εκδηλώσεις αυτές σε ένα πεδίο ώσμωσης ιδεών, όπου οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις ιδέες τους, τα ευρήματα των ερευνών τους, αλλά και το πάθος τους για μια καλύτερη Κύπρο. Η πρωτοβουλία αυτή του Οργανισμού υποστηρίζεται από όλα τα δημόσια κα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την εναρκτήρια διάλεξη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου στο τηλέφωνο 22402601 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση ([email protected])