Βιωματικό εργαστήρι: «Παιδικός Καρκίνος: Προκλήσεις και ενδυνάμωση»

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Πάφου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με την συγγραφέα κα Δήμητρα Σωκράτους, διοργανώνουν το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για ενήλικες με θέμα: «Παιδικός Καρκίνος: Προκλήσεις και Ενδυνάμωση»  τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και η ώρα 16:00 – 19:00 στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Πάφου.

Το βιωματικό εργαστήρι βασισμένο στο παιδικό βιβλίο της κα Σωκράτους, «Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι» έχει ως στόχο οι συμμετέχοντες α) να έρθουν σ’ επαφή με τις «πραγματικότητες» και ανάγκες ενός παιδιού με καρκίνο, β) να αναπαραστήσουν μέσα από θεατρικές τεχνικές αφηρημένες έννοιες και σύνθετα νοήματα με στόχο την αναδόμηση, επαναδιατύπωση, αναπλαισίωση κι αποενοχοποιημένη ερμηνεία ιδεών, καταστάσεων και συναισθημάτων, γ) να αξιοποιήσουν εργαλεία ανάπτυξης της ενσυναίσθησης και της συναισθηματικής διαχείρισης, αλλά και δ) να ενδυναμώσουν τη στάση τους απέναντι στον καρκίνο.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, γονείς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο (άνω των 18 ετών).

Το εργαστήρι θα συντονίζει η κα Δήμητρα Σωκράτους – εκπαιδευτικός, θεατροπαιδαγωγός και συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό: 77 77 27 57.

Η συμμετοχή στο εργαστήριo είναι ΔΩΡΕΑΝ – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (Περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Οι συμμετέχοντες καλούνται να προσέλθουν στον χώρο το αργότερο μέχρι τις 15:45 με άνετα ρούχα και παπούτσια. Δεν απαιτείται προηγούμενη θεατρική εμπειρία.