Το τρίπτυχο δεξιοτήτων, απαραίτητων για την αγορά εργασίας

Η αξία της σχεδιαστικής σκέψης, των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων, στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον

Σε ένα οικονομικό και κατ’ επέκταση εργασιακό περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς και όπου η ανεργία εξελίσσεται σε μάστιγα της εποχής, η διεύρυνση του κύκλου ευκαιριών απασχόλησης μέσω της παροχής υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών προγραμμάτων Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τα οποία να προσφέρουν στους αποδέχτες τους υψηλού επιπέδου γνωσιακά εχέγγυα και να τους διανοίγουν προοπτικές, αποτελεί την καλύτερη και αποτελεσματικότερη απάντηση του προβλήματος.

Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ), του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου «Ανάπτυξη της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, διοργανώνει Διαδικτυακό Εργαστήρι με τίτλο: «Σχεδιαστική Σκέψη, ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας».

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων αναφορικά με τις δεξιότητες, γνωστικές, στρατηγικές, πρακτικές, ψηφιακές και πράσινες, που είναι απαραίτητες στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με τη ψηφιακή εποχή και τη βιωσιμότητα. Επίσης, το εργαστήρι θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση των συμμετεχόντων όσον αφορά την ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων, που θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν ευκολότερα και γρηγορότερα στις αλλαγές οι οποίες παρουσιάζονται στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (9-13 Νοεμβρίου 2020), είναι να αναδείξει τα οφέλη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και να ενημερώσει, τόσο τους μαθητές όσο και το ευρύ κοινό, ότι η απόκτηση τεχνικών δεξιοτήτων μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μια πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Στο εργαστήρι, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ομιλητές/εκπαιδευτές θα είναι ο Μενέλαος Μενελάου, Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και ο Γιώργος Ζερβίδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Cyprus Marketing Youth Society (Cy.M.Y.S) & Διευθύνων Σύμβουλος της Brand Believers.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του εργαστηρίου, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το εργαστήρι θα είναι ανοικτό προς το ευρύ κοινό. Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε:

  • Μαθητές/μαθήτριες
  • Σπουδαστές/σπουδάστριες
  • Απόφοιτους/ες
  • Eκπαιδευτικούς
  • Σύμβουλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού
  • Γονείς/κηδεμόνες
  • Επιχειρηματίες και Εργοδότες

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορείτε να κάνετε εγγραφή, πατώντας ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected], ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com