Τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων Κύπρου συμμετείχαν ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού – #BeActive 2020

Τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου είχαν και φέτος ενεργό συμμετοχή με ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων που είχαν ετοιμάσει στα πλαίσια της 6ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BeActive (23 – 30 Σεπτεμβρίου 2020).

Η εν λόγω εβδομάδα αποτελεί τη μεγαλύτερη αθλητική εκστρατεία στην Ευρώπη και έχει στόχο να ενισχυθεί το μήνυμα της ενεργοποίησης των πολιτών για ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητά τους, για μια πιο υγιή και καλή ζωή. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive διεξάγεται κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Παρόλο που η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού ήταν αλλιώτικη από τις προηγούμενες, λόγω και της ιδιαίτερης κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού. Παρόλα αυτά, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας σχετικά με τον Covid-19 έχει υλοποιήσει στο σύνολο 11 δράσεις σε όλες τις επαρχίες, με δραστηριότητες όπως ποδηλασία, πεζοπορία, αγώνας καλαθόσφαιρας, παιχνίδι προσανατολισμού, τουρνουά σαΐτας και διαδικτυακό hatha yoga.