Συνεργασία Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

Με την επισήμανση πως η Κύπρος δεν μπορεί να είναι εκτός ροής της τεχνολογίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, υπέγραψαν Συμφωνία Συνεργασίας «με σκοπό την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων, προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας».

Τη συμφωνία, από την πλευρά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας υπέγραψε ο  Ανώτατος  Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Αντώνης Πολεμίτης και από την πλευρά του ΟΝΕΚ ο πρόεδρος του Δ.Σ.  κ. Παναγιώτης Σεντώνας. Στην τελετή της υπογραφής της σχετικής συμφωνίας παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης και ο Διευθυντής του ΟΝΕΚ κ. Μενέλαος Μενελάου.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο καθηγητής Καρτακούλλης, αναφέρθηκε στη νέα, πρωτότυπη και επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ο κ. Πολεμίτης επισήμανε ότι «είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης να μη μείνουμε πίσω και να πρωταγωνιστήσουμε  στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, οι οποίες τείνουν σύντομα να απαλείψουν πολλά από τα γνωστά επαγγέλματα.  Η τεχνιτή νοημοσύνη  είναι εδώ για να μείνει. Γι’ αυτό και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, καινοτόμο και πρωτοπόρο, προωθεί  στρατηγικές προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να  βρίσκεται κοντά σε αυτούς που θα πάνε μπροστά».

Ο κ. Πολεμίτης παρουσίασε  τις πλέον καινοτόμες δράσεις  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας: την Ιατρική Σχολή, που ακαδημαϊκά είναι η πιο δυνατή Ιατρική Σχολή  στην Κύπρο, χάρη  στη συνεργασία  με το Saint George’s, τη δεύτερη καλύτερη Ιατρική Σχολή  στη Βρετανία. Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  πολλοί φοιτητές  προέρχονται από προηγμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Ισραήλ. Το άλλο πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι το  Blockchain,  ηλεκτρονική βάση συναλλαγών  που αναμένεται να επιφέρει ανάλογες επαναστατικές αλλαγές  στα χρηματοοικονομικά, όπως έκανε  το  Internet στα Media».

Ο κ. Πολεμίτης τόνισε πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θέλει να στηρίξει όπως μπορεί την Κυπριακή νεολαία, γι’ αυτό άλλωστε προχώρησε στην υπογραφή της συμφωνίας με τον ΟΝΕΚ. Η συμφωνία περιλαμβάνει την από κοινού διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης φοιτητών για δεκάδες θέματα, την αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρογνωμοσύνης των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού του, τη συνεργασία για βελτίωση της απασχολησιμότητας των φοιτητών και των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την από κοινού υλοποίηση δράσεων/εκδηλώσεων σε θέματα που αφορούν στους βασικούς τομείς που επηρεάζουν τη ζωή των νέων, την ευημερία, τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους.

Από την πλευρά τους οι κ.κ. Σεντώνας και Μενελάου, τόνισαν την μεγάλη σημασία που έχει για τον Οργανισμό η συνεργασία το Πανεπιστήμιο, ως χώρος παραγωγής γνώσης και νέων ιδεών. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν εκτενώς στις δράσεις του ΟΝΕΚ και στον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται και να υπηρετεί τις σημερινές ανάγκες των νέων. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Περαιτέρω, ενημέρωσαν την ηγεσία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για τη σύσταση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία αλλά και για τα νέα προγράμματα και δράσεις που αναπτύσσει ο Οργανισμός για την υλοποίηση της Στρατηγικής.