“Σβήσε τη συνήθεια”: Ομάδες διακοπής καπνίσματος από την “Μικρή Άρκτο”

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου με αφορμή την 31η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος ανακοινώνει την έναρξη της ομάδας με τίτλο: «Σβήσε τη συνήθεια».

Η ομάδα απευθύνεται σε νέους 18 έως 35 χρονών, καπνιστές που μπορεί να σκέφτονται τη διακοπή του καπνίσματος, ή που θέλουν να κατανοήσουν τη δυσκολία τους να διακόψουν το κάπνισμα ή τι σημαίνει το τσιγάρο γι αυτούς και σε άτομα που είναι ήδη σε μια διαδικασία διακοπής του καπνίσματος.

Σκοπός είναι η αναγνώριση της σχέσης με το τσιγάρο, ο ρόλος του στη ζωή και την καθημερινότητα του καθενός και η εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης καταστάσεων και συναισθημάτων. Στις συναντήσεις θα μιλήσουμε για έννοιες όπως η εξάρτηση, η επιθυμία, αλήθειες γύρω από το τσιγάρο και τις επιδράσεις του στο σώμα αλλά και πως το σώμα αρχίζει να επαναλειτουργεί και να ανακτά μια πιο υγιή κατάσταση μέχρι και 5 βδομάδες μετά το τελευταίο τσιγάρο. Τέλος θα μιλήσουμε για την υποτροπή και θα μπορεί ο καθένας να κάνει το δικό του πλάνο πρόληψης υποτροπής.

Οι συναντήσεις θα έχουν διάρκεια 1 ½ ώρας και θα είναι εβδομαδιαίες. Χώρος Διεξαγωγής: Πολυκέντρο Νεολαίας Λευκωσίας. Συντονίστρια: κα Μαρίνα Γιάγκου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος – συνεργάτιδα του προγράμματος ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης Νέων «Μικρή Άρκτος».

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 97725204