Πρώτη επίσκεψη του Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη στα γραφεία του Οργανισμού Νεολαίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 13 Μαρτίου 2018, η πρώτη επίσκεψη του νέου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στα γραφεία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Στη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Κώστας Χαμπιαούρης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ κ. Παναγιώτη Σεντώνα, τον Διευθυντή Μενέλαο Μενελάου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και με προσωπικό του Οργανισμού.

Κατά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα και οι υπηρεσίες του Οργανισμού Νεολαίας, με ειδική αναφορά στην Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία, η οποία δημιουργήθηκε στη βάση της αντίστοιχης ευρωπαϊκής στρατηγικής έχοντας ως κύρια επιδίωξη την ενδυνάμωση των νέων ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και ευημερία ολόκληρης της κοινωνίας.

Ανάμεσα στα θέματα με τα οποία ο Οργανισμός Νεολαίας κάνει ισχυρή την παρέμβαση του περιλαμβάνονται η απασχόληση και η επιχειρηματικότητα, η κοινωνική ενσωμάτωση, η εκπαίδευση και κατάρτιση, η υγεία και η ευεξία, ο εθελοντισμός, η δημιουργικότητα αλλά και ο πολιτισμός.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΟΝΕΚ κ. Παναγιώτης Σεντώνας, ενημέρωσε για το στάδιο υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία καθώς επίσης και για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ  διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για θέματα νεολαίας με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ευθύνη».

Τέλος, ο Yπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κος Κώστας Χαμπιαούρης δήλωσε: «Στον Τομέα της Νεολαίας έχει ήδη ξεκινήσει μια νέα εποχή με πολλές προοπτικές. Η έγνοια μας για ποιοτική μάθηση και ολοκληρωμένη καλλιέργεια της προσωπικότητάς όλων των νέων καθώς και η ενδυνάμωση τους για συμμετοχή στα κοινά ενώνει τις προσπάθειές μας»