#BeActive – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2021

Το 2021 είναι μια ακόμα αλλιώτικη χρονιά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού λόγω και της ιδιαίτερης κατάστασης με την συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού. Παρόλα αυτά ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου έχει ετοιμάσει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της 7ης ετήσιας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού με τίτλο #BeActive, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη από τις 23 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (όλες οι δράσεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Erasmus+) για την προαγωγή του αθλητισμού, της σωματικής άσκησης και της υιοθέτησης ενός υγιούς τρόπου ζωής σε όλη την Ευρώπη. Tο γενικό θέμα της εκστρατείας είναι και πάλι ’’#BeActive’’ («να είστε ενεργοί»), αλλά η φετινή διοργάνωση εστιάζεται στο τρίπτυχο Φυσική Δραστηριότητα – Διατροφή – Περιβάλλον. Ο απώτερος στόχος της εκστρατείας είναι να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού για την υγεία των νέων, συμμετέχει ενεργά, στηρίζει και προωθεί τη συγκεκριμένη εκστρατεία. Σε συνεργασία με τον Εθνικό Συντονιστή του προγράμματος, Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), διοργανώνει πολλές και ποικίλες δράσεις ενεργοποιώντας σε παγκύπριο επίπεδο τους νέους και τις οργανώσεις τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για μια σειρά δράσεων/πρωτοβουλιών που σε περιμένουν σε όλη την Ευρώπη ΕΔΩ και στην Κύπρο ΕΔΩ .

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ στις πιο κάτω δραστηριότητες που ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ετοίμασε για ΣΕΝΑ και Let’s #BeActive!

Ημερομηνία / Ώρα: 25 Σεπτεμβρίου 2021 (ημέρα Σάββατο), 10:00 – 13:00
Τοποθεσία: CyHerbia Botanical Park & Labyrinth – Αυγόρου

Ποιος θα βγει πρώτος από το λαβύρινθο; Ποιος ξέρει καλύτερα την Ευρώπη και τις ευκαιρίες που προσφέρονται; Δημιούργησε τη δική σου ομάδα (μέχρι 4 άτομα στο σύνολο) και έλα μαζί μας να περάσουμε μία όμορφη, διασκεδαστική και συναρπαστική ημέρα, μέσα σε 2000 τ.μ. πράσινου λαβύρινθου για ένα διαφορετικό παιχνίδι γνώσεων. Στόχος είναι να ασκηθούμε, να περάσουμε καλά αλλά και να μάθουμε τι προσφέρεται από την Ευρώπη για τους/τις νέους/ες μέσω ενός συμμετοχικού και διασκεδαστικού παιχνιδιού. Οι τρεις πρώτες ομάδες θα κερδίσουν έπαθλο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αμμοχώστου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Αμμοχώστου.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ ή στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 8000 2757.

Ημερομηνία / Ώρα: 26 Σεπτεμβρίου 2021 (ημέρα Κυριακή),17:00 – 19:00

Τοποθεσία εκκίνησης: Αθλητικό Κέντρο «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αγρού του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει την εν λόγω δραστηριότητα με σκοπό την υγιή ενασχόληση των νέων με τον εναλλακτικό αθλητισμό.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 25874042.

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

(Η δράση απευθύνεται αποκλειστικά στο προσωπικό του ΟΝΕΚ)

Ημερομηνία / Ώρα: 28 Σεπτεμβρίου 2021 (ημέρα Τρίτη), 09:30 – 11:00

Τοποθεσία: Πάρκο Ακρόπολης στο Στρόβολο

Το προσωπικό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου θα συμμετάσχει για τέταρτη χρονιά στη δράση Challenge Day #BeActive @work. Σκοπός της δραστηριότητας είναι η αντιμετώπιση του εργασιακού άγχους και των επιπτώσεων της καθιστικής εργασίας, αλλά και της συνεχούς χρήσης του υπολογιστή, μέσα από ασκήσεις χαλάρωσης και παιχνίδια ομαδοποίησης.

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

Ημερομηνία / Ώρα: 28 Σεπτεμβρίου 2021 (ημέρα Τρίτη), 19:00 – 20:00

Διαδικτυακή Αθλητική Δραστηριότητα

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να εκτελούν σύντομες ασκήσεις χαλάρωσης, να ανακουφίσουν και να ενεργοποιήσουν τους μυς του σώματος, αλλά και να «καθαρίσουν» το μυαλό. Η δραστηριότητα απευθύνεται σε άτομα που περνούν αρκετές ώρες καθισμένοι πίσω από ένα γραφείο κι έχει σκοπό να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πνευματικής και σωματικής καταπόνησης που προκαλεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής με την καθιστική εργασία και την εκτεταμένη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Η πιο πάνω δράση θα φιλοξενηθεί από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων Zoom. Σχετικός σύνδεσμος θα αποσταλεί στο e-mail που θα δηλώσετε στην πιο κάτω αίτηση συμμετοχής σας.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ  ή στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 8000 2757.

Ημερομηνία / ‘Ωρα: 29 Σεπτεμβρίου 2021 (ημέρα Τετάρτη), 18:00 – 21:00

Τοποθεσία: Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αγρού (Λεωφ. Στέλιου Χ’’ Πετρή 6, Αγρός)

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αγρού του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει τουρνουά Σαΐττας. Σκοπός του τουρνουά είναι η υγιής ενασχόληση των νέων με τον εναλλακτικό αθλητισμό.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 25874042.

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

*Οι πιο πάνω δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ και ανοιχτές σε όλους (ανεξαιρέτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης) και σημειώνεται ότι, η κατοχή Safepass, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από τους διοργανωτές στις δράσεις #BeActive.

** Προσοχή: Η διοργάνωση του #ΒeActive υπόκειται σε αλλαγές σύμφωνα με τα διατάγματα, τις συστάσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και του Υπουργείου Υγείας, τις διευκρινιστικές ανακοινώσεις του ΚΟΑ και των αρμόδιων αρχών σύμφωνα με τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, κεφ. 260, και τα διατάγματα που θα ισχύουν την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου με 15 Οκτωβρίου 2021.