Παρουσίαση Νέου Προγράμματος «Makerspace»

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία ενός νέου, καινοτόμου και ιδιαίτερα πρωτοποριακού προγράμματος, του Youth Makerspace Larnaka.

Πρόκειται για έναν χώρο, που πρώτη φορά δημιουργείται στην Κύπρο και είναι εμπνευσμένος από αντίστοιχους χώρους σε Ευρώπη και Αμερική. Ο εν λόγω χώρος, θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας δίνοντας στους νέους της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, αλλά και όλης της Κύπρου, πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για την ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτότυπων επιχειρηματικών ιδεών.

Ο χώρος αυτός θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Λάρνακας στην πρώην οικία Επάρχου και εκεί ο Οργανισμός Νεολαίας, ο οποίος θα τρέξει το πρόγραμμα, θα διαθέσει εξειδικευμένο εξοπλισμό σε κάθε νέο για να δημιουργήσει, να μάθει και να κάνει τις ιδέες του πράξη.

Στόχος μας ως ΟΝΕΚ, είναι ο χώρος αυτός να καταστεί μια κυψέλη ιδεών, η οποία θα παρέχει τον φυσικό χώρο, την πρόσβαση σε εργαλεία και τη στήριξη στους νέους για να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε τομείς όπως είναι η τεχνολογία, η αρχιτεκτονική, οι τέχνες, κ.ά.

Τέτοιοι χώροι αντιπροσωπεύουν τον εκδημοκρατισμό του σχεδιασμού, μηχανοποίησης, κατασκευής και εκπαίδευσης. Η λογική πίσω από τους χώρους αυτούς είναι απλή: πρόκειται για χώρους όπου οι νέοι μπορούν να μάθουν για την τεχνολογία, χειροτεχνίες (crafts) και άλλες δημιουργικές κατασκευαστικές διαδικασίες και μεθόδους, να μοιραστούν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να τις εφαρμόσουν στην πράξη. Σημειώνεται ότι το δημιουργικό φάσμα που καλύπτεται είναι τεράστιο.

Ταυτόχρονα, ο χώρος αυτός θα λειτουργεί και ως Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των νέων. Μέσα από τον νέο αυτό υποστηρικτικό μηχανισμό, θα παρέχεται η ευκαιρία στους νέους με περιορισμένες γνώσεις και δίκτυα, να ανακαλύψουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες, να αναπτύξουν βιώσιμες επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους ιδίους, αλλά και για άλλους συνομήλικούς τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν κατά τη Δημοσιογραφική Διάσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Λάρνακας και ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11.00 το πρωί, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα.