Παρουσίαση με θέμα «Καρκίνος: Η ασθένεια του ΕΜΕΙΣ – Πώς επηρεάζει η διάγνωση του καρκίνου τα μέλη της οικογένειας;»

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Πάφου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου σας προσκαλούν στην ενημερωτική παρουσίαση με θέμα  «Καρκίνος: Η ασθένεια του ΕΜΕΙΣ – Πώς επηρεάζει η διάγνωση του καρκίνου τα μέλη της οικογένειας;» την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 στο Anemi Hotel & Suites (οδός Κικέρονος, 8102 – Πάφος) και η ώρα 17:00 – 19:00. Ομιλήτρια της παρουσίασης θα είναι η κ. Φανή Πονηρού – Συμβουλευτική Ψυχολόγος (επισυνάπτεται η πρόσκληση).

Ο καρκίνος έχει χαρακτηριστεί ως η ασθένεια του «εμείς» γιατί ερευνητικά γνωρίζουμε ότι η διαδρομή από την διάγνωση μέχρι και την θεραπεία, δεν επηρεάζει μόνο τον/την ίδιο/-α τον/την ασθενή, αλλά συχνά και ολόκληρο το σύστημα της οικογένειας – φιλικό περιβάλλον.

Μερικές από τις προκλήσεις που καλείτε να αντιμετωπίσει τόσο ο/η ίδιος/-α ο/η ασθενής όσο και η οικογένειά του/της είναι το σοκ της διάγνωσης, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η αλλαγή στην ρουτίνα της οικογένειας, ο φόβος της υποτροπής, οι θεραπείες και οι δυσάρεστες παρενέργειες και η αλλαγή στο σώμα ενός/μιας ασθενή/-ούς.

Η παρουσίαση έχει σκοπό να ενημερώσει για το πώς μιλάμε στα παιδιά μας για την διάγνωση ανάλογα με την ηλικία τους, η βελτίωση της επικοινωνίας με τον/την σύντροφο και άλλα μέλη της οικογένειας, πως ανακοινώνουμε την ασθένεια και ποιες οι συχνές αντιδράσεις των ασθενών στο άκουσμα της ασθένειας. Σ ’αυτές τις περιπτώσεις έρχεται και η συμβουλή του ειδικού που μπορεί να βοηθήσει όλη την οικογένειά μας πολύ περισσότερο απ’ όσο φανταζόμαστε.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό: 77 77 27 57 και στο 26947923.

Η συμμετοχή στην παρουσίαση είναι ΔΩΡΕΑΝ – Περιορισμένος αριθμός θέσεων.