Online Συναντήσεις με Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εργαστήρια από την Υπηρεσία Καθοδήγησης Καριέρας

Αυτή την περίοδο, βιώνουμε όλοι μας μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας, η οποία επηρεάζει πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας, ανάμεσά τους το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Η ζωή όμως συνεχίζεται και πρέπει να ακολουθήσει τις εξελίξεις και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Και το κυριότερο; Παρόλες τις αλλαγές, τις νέες συνθήκες και την κατάσταση που βιώνουμε, εξακολουθούμε να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον! Εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε, να προγραμματίσουμε, να σχεδιάζουμε το μέλλον μας. Μένουμε όλοι προσηλωμένοι στον στόχο μας!

Γι’ αυτό και η Υπηρεσία Καθοδήγησης Καριέρας του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ανταποκρινόμενη στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω του Covid-19 και θέλοντας να συνεχίσει να συμβάλλει στη σωστή καθοδήγηση των νέων για να προετοιμαστούν για το μέλλον τους και να τους βοηθήσει να μείνουν εστιασμένοι στον στόχο τους συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες της, ηλεκτρονικά.

Η Υπηρεσία Καθοδήγησης Καριέρας συνεχίζει να βοηθά και να συμβουλεύει στη διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τους κατεύθυνσης μέσω online ατομικών συναντήσεων και ομαδικών εργαστηρίων.

Όσον αφορά τα online ατομικά ραντεβού συμβουλευτικής και καθοδήγησης, οι ενδιαφερόμενοι (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, στρατιώτες) μπορούν να διευθετήσουν ηλεκτρονικό ραντεβού με έναν εκ των συμβούλων μας στον Παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77772757.

Τα  online ομαδικά εργαστήρια έχουν στόχο να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες, τόσο στην κατάλληλη προετοιμασία για συνέχιση των σπουδών τους, εξεύρεση εργασίας ή επαγγελματικής ανέλιξης, όσο και στην αντίληψη, κατανόηση και ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων και ικανοτήτων που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας.

Τα εργαστήρια ομαδικών τηλεδιασκέψεων θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, 17:00-18:00: «Δεξιότητες: από τη θεωρία στην πράξη» Κάθετες και Οριζόντιες Δεξιότητες: αναγνώριση και καταγραφή των δικών μου δεξιοτήτων Πώς ενισχύω τις δεξιότητες μου μέσα από τη διαφοροποιημένη μας καθημερινότητα μου, Πώς μεταφράζεται η διαχείριση της νέας καθημερινότητας σε δεξιότητες
  • Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, 17:00-18:00: «Βιογραφικό: Ένα εργαλείο για «διαφήμιση» του εαυτού σου» Τεχνικές για δημιουργία ενός ανταγωνιστικού βιογραφικού σημειώματος. Το βιογραφικό σημείωμα ως το εισιτήριο για τη συνέντευξη εργασίας και την εργοδότηση. Πώς προβάλλω τη μοναδικότητα και τα δυνατά μου σημεία. Πώς παρουσιάζω τις δεξιότητες/ικανότητες και την προσωπικότητας μου. Πώς προσαρμόζω το βιογραφικό ανάλογα με το σκοπό (μεταπτυχιακό, θέση εργασίας κτλ).
  • Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, 17:00-18:00: «Συνέντευξη εργασίας: πώς θα κερδίσω τις εντυπώσεις» Πώς θα παρουσιάσω τον εαυτό μου πιο αποτελεσματικά έτσι ώστε να ξεχωρίσω; Τι παρατηρούν οι εργοδότες στους υποψήφιους; Πώς θα προετοιμαστώ σωστά για μια συνέντευξη εργασίας; Ποιες είναι οι πιθανές παγίδες που μπορεί προκύψουν;
  • Δευτέρα, 04 Μαίου 2020, 17:00-18:00: «Μεταπτυχιακές Σπουδές: Γιατί; Πού; Πώς;» Ποια τα κριτήρια για μια  επιτυχημένη επιλογή; Πώς θα  βοηθήσει την καριέρα μου; Τι αναζητώ από ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα; Πως χτίζω σωστά ένα επιτυχημένο Personal Statement; Σε τι χρησιμεύει το Βιογραφικό Σημείωμα και τι πρέπει να περιλαμβάνει; Ποια η διαδικασία αίτησης; Από ποιους φορείς πρέπει να υπάρχει αναγνώριση για το πρόγραμμα το οποίο θα επιλέξω;

 

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στα online εργαστήρια ΕΔΩ.

Προς κάθε χρήστη/συμμετέχοντα σε ατομικές ή/και ομαδικές συναντήσεις μέσω εργαλείων τηλεδιάσκεψης των υπηρεσιών Συμβουλευτικής του ΟΝΕΚ
(Μικρή Άρκτος, Πρόταση, Υπηρεσία Καθοδήγησης Καριέρας)

Οι χρήστες/συμμετέχοντες στις πιο πάνω Υπηρεσίες του ΟΝΕΚ καταλαβαίνουν και αναγνωρίζουν ότι οι υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης παραδίδονται μέσω πλατφόρμων επικοινωνίας που βρίσκονται εκτός της υποδομής του ΟΝΕΚ. Μέρος αυτής της αναγκαίας υποδομής για αυτή την υπηρεσία (συμπεριλαμβανομένων video, audio and file sharing) μπορεί να βρίσκεται εκτός της ΕΕ. Συνεπώς, οι χρήστες και οι συμμετέχοντες πρέπει να ενήμεροι για τη πιθανότητα μη επιθυμητής διαρροής πληροφοριών.

Οι χρήστες/συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται την διαβάθμιση των πληροφοριών και τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ και του ΟΝΕΚ όπως αυτές περιγράφονται στην Πολιτική Προστασίας Απορρήτου όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του ΟΝΕΚ (https://onek.org.cy/archiki-selida/pii-imaste/politiki-prostasias-prosopikon-dedomenon/).

Οι χρήστες/συμμετέχοντες συμφωνούν ότι είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση του απορρήτου των συνομιλιών/συναντήσεων και δεσμεύονται ότι θα ενημερώσουν άμεσα τον ΟΝΕΚ για τυχόν μη εξουσιοδοτημένη χρήση των κωδικών τους ή άλλη προσβολή της ασφάλειας του διαδικτύου, η οποία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υπηρεσία που ο ΟΝΕΚ προσφέρει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι χρήστες/συμμετέχοντες συμφωνούν όπως δεν χρησιμοποιούν την υπηρεσία τηλεδιάσκεψης για να μεταδώσουν το όποιο παράνομο περιεχόμενο ή / και περιεχόμενο το οποίο ενδέχεται να περιέχει κακόβουλα στοιχεία, όπως ιούς λογισμικού ή άλλα παρόμοια στοιχεία.

Οι χρήστες/συμμετέχοντες συμφωνούν όπως κανένα μέρος της συνομιλίας δεν καταγράφεται (οπτικογραφείται ή ηχογραφείται).