Ομάδες Συζήτησης από την Μικρή Άρκτο

Posted by: netinfo
Category: Εκδηλώσεις

Σε καταστάσεις κρίσεων είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο να νιώθουμε διάφορα συναισθήματα και να αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες.  Για αυτό τον λόγο, η ανθρώπινη επαφή, η ανταλλαγή απόψεων και η έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων είναι σημαντικοί παράγοντες για την βελτίωση της ψυχικής μας υγείας και ευεξίας.

Στη νέα κατάσταση που βιώνουμε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε ένα ασφαλές μέρος για να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας και να μοιραστούμε τρόπους διαχείρισης τυχόν δυσκολιών.  Το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης «Μικρή Άρκτος» του ΟΝΕΚ, διοργανώνει Ομάδες Τηλεδιάσκεψης μέσω του προγράμματος Zoom για τα πιο κάτω θέματα:

 

12/05/2020, Ώρα 16.00

«Γονείς και Έφηβοι»  Αναζητώντας Γέφυρες αυτή την περίοδο.»

Πολλοί γονείς διερωτώνται εάν υπάρχουν πρακτικοί τρόποι για να γίνει η συνύπαρξη γονιών και εφήβων πιο εύκολη αυτήν την περίοδο… Βεβαίως και υπάρχουν!  Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη δίνεται η δυνατότητα σε γονείς με παιδιά στην εφηβεία να πληροφορηθούν για πρακτικούς τρόπους γεφύρωσης της σχέσης τους.

Συντονίστρια:Έλενα Κατσέξου,  Ψυχολόγος – Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

 

14/05/2020

«Καραντίνα και εντάσεις» Ζευγάρια σε σύγκρουση, Ώρα 16.00

Αυτή η περίοδος μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια νέα δοκιμασία για τις σχέσεις.  Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη θα παρουσιαστούν κάποια «κλειδιά» που μπορούν να βοηθήσουν τα ζευγάρια να διαφυλάξουν την συντροφική τους σχέση.

Συντονίστρια Έλενα Κατσέξου, Ψυχολόγος – Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

 

15/05/2020, Ώρα 16.00

«Ψυχική Ανθεκτικότητα στην Τρίτη Ηλικία»: Πρακτικές Εισηγήσεις προς τους φροντιστές (παιδιά, συγγενείς, φίλους) για την στήριξη και ενδυνάμωση της Ψυχικής Υγείας των ηλικιωμένων αυτή την περίοδο που διανύουμε».

Η περίοδος που διανύουμε έχει ανατρέψει σε μεγάλο βαθμό την ροή της καθημερινότητας των ηλικιωμένων, επιβαρύνοντας κατά πολύ την ποιότητα ζωής και ψυχική τους υγεία. Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη θα δοθούν πρακτικές εισηγήσεις προς τους φροντιστές (παιδιά, συγγενείς, φίλοι) για την στήριξη και ενδυνάμωση της Ψυχικής Υγείας των ατόμων που βρίσκονται στην Τρίτη Ηλικία.

Συντονίστρια: Έλενα Κατσέξου, Ψυχολόγος – Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

 

22/05/2020, Ώρα 16.00

«Ενίσχυση και Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας-Πρακτικός Οδηγός για αποτελεσματική διαχείριση των «τρικυμιών» που προκύπτουν στην ζωή μας».

Αυτή την περίοδο καλούμαστε να εστιάσουμε στα αποθέματα μας και να ανασυγκροτηθούμε ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις δυσκολίες που προκύπτουν τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.  Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη θα δοθούν πρακτικές συστάσεις για ενίσχυση και ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας με σκοπό την βελτίωση της ικανότητας μας για αντιμετώπιση αντιξοοτήτων.

Συντονίστρια: Έλενα Κατσέξου, Ψυχολόγος – Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

 

25/05/2020

«Μόνος στο σπίτι, διαχειρίζομαι τη μοναξιά μου»

Σύντομη περιγραφή :Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη θα κατανοήσουμε την φύση της μοναξιάς και θα συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης της.

Συντονίστρια: Στέλλα Νικολάου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.

 

26/05/2020, Ώρα 16.00

«Δημιουργώντας χάρτες προσωπικής ανάπτυξης, επενδύοντας στον εαυτό μας και ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση μας.»

 

Αυτή την περίοδο καλούμαστε να διαχειριστούμε πολύ-επίπεδες ανατροπές στην ζωή μας.  Αυτή η τηλεδιάσκεψη στοχεύει στην ενδυνάμωση του ατόμου ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Συντονίστρια: Έλενα Κατσέξου Ψυχολόγος – Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

 

28/05/20, ΄Ωρα 18:15

“(Επανα)Προσαρμογη στην κανονικότητα. Τι πραγματικά μας εμαθε η κριση στην δημόσια υγεία; “

Περιγραφή σεμιναρίου: “Κρίση στην Δημόσια Υγεία”, “Πανδημία” “Καραντίνα”. Οι λέξεις αυτές και πολλές άλλες αρνητικά φορτισμένες λέξεις είχαν γίνει ένα αναποσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας για περίπου δύο μήνες. Τόσο οι ανθρωποι στην Κύπρο όσο και σε άλλες χώρες του πλανήτη καλούνται σιγα σιγα να ανακάμψουν και να επστρέψουν πίσω στην “κανονικότητα”, στην “ρουτίνα” και στον καθιερωμένο “τροπο ζωής”.
Τι μας έμαθε όμως η “ύπαρξη της πανδημιας αυτής”; Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι ανθρωποι …; Απο την υπαρξιακή προσέγγιση του Εrich Fromm, στις αξίες όπως αυτές περιγράφονται στην Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ΑCT) καθώς και στα οικουμενικά Ανθρώπινα Δικαίώματα

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος μία ή περισσότερες φορές ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Δηλώσεις συμμετοχής:  Στείλτε μήνυμα για το/τα θέμα/τα που θέλετε να συμμετάσχετε στο e-mail [email protected]

Θα σας αποσταλεί επιβεβαίωση της συμμετοχής σας και κωδικός πρόσβασης στο Zoom.