Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Erasmus+ Info Day: Συμμετοχή – Εκπαίδευση – Κινητικότητα»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Erasmus+ Info Day: Συμμετοχή – Εκπαίδευση – Κινητικότητα», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο FILOXENIA στη Λευκωσία.

 

Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης, με αφορμή την πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για υποβολή αιτήσεων για σχέδια Erasmus+ το έτος 2020.

 

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν να ενημερωθούν όλοι οι νέοι, φοιτητές, σπουδαστές, δάσκαλοι, καθηγητές αλλά και όσοι ανήκουν σε μια ΜΚΟ, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, ένα δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό, για τις ευκαιρίες συμμετοχής, εκπαίδευσης, κινητικότητας, καθώς και για συμπράξεις για ανταλλαγή καλών πρακτικών και παραγωγή καινοτομίας που θα προσφερθούν το 2020 από το πρόγραμμα Erasmus+.

 

Μέσα από αναλυτικές παρουσιάσεις, από τις δύο Εθνικές Υπηρεσίες του προγράμματος στην Κύπρο, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς μπορούν οι ίδιοι να αξιοποιήσουν το Erasmus+ για να κινητοποιηθούν, να εκπαιδευτούν, να καταρτιστούν, να προσφέρουν εθελοντικά, να αναπτύξουν συμπράξεις και να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες.

 

Με το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των δικαιούχων και των εκπροσώπων των δύο Εθνικών Υπηρεσιών του προγράμματος.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.erasmusplus.cy.