Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου την Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Λάρνακα.

Σκοπός του Mνημονίου είναι η αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρογνωμοσύνης των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στις διαδικασίες και τους μηχανισμούς καταρτισμού προτάσεων πολιτικής για τους νέους, καθώς και η υλοποίηση και παρακολούθηση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία.

Ο γενικός στόχος της συνεργασίας είναι η από κοινού διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης των φοιτητών για θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, απασχόλησης, κινητικότητας, εθελοντισμού, διαχείρισης σταδιοδρομίας, εθνικών και ευρωπαϊκών ευκαιριών για επιχορηγήσεις / χρηματοδοτήσεις.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής κος. Πανίκκος Πουτζιουρής, ενώ από πλευράς Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου υπέγραψε ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου κος. Παναγιώτης Σεντώνας.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συνεργασία για βελτίωση της απασχολησιμότητας των φοιτητών και των αποφοίτων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, μέσω τοποθετήσεων για πρακτική άσκηση.

Κατά την υπογραφή, και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για αυτή τη συνεργασία, η οποία θα βοηθήσει προς αμοιβαίο όφελος των δύο μερών, την κοινωνική, και όχι μόνο, ολοκληρωμένη ανάπτυξη και την καλύτερη προετοιμασία των επαγγελματιών του αύριο.