Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Νεολαίας και της PwC Κύπρου για ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων στην ψηφιακή εποχή

Στα πλαίσια του προγράμματος «New World, New Skills», που υλοποιεί το παγκόσμιο δίκτυο της PwC, o Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η PwC Κύπρου προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με σκοπό τη διάχυση της ψηφιακής γνώσης και την ενίσχυση των δεξιοτήτων και γνώσεων που θεωρούνται απαραίτητες στην ψηφιακή εποχή.

Ειδικότερα, η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων θα επικεντρωθεί στη διοργάνωση και προώθηση δράσεων ενημέρωσης της νεολαίας για θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης, κατάρτισης, απασχόλησης, διαχείρισης σταδιοδρομίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι θα αξιοποιηθεί η γνώση και εμπειρογνωμοσύνη των επαγγελματιών εργαζομένων και συνεργατών του δικτύου της PwC για την διοργάνωση και προώθηση δράσεων ενημέρωσης της νεολαίας για θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης, κατάρτισης, απασχόλησης, διαχείρισης σταδιοδρομίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, επενδύοντας 500 ώρες διδασκαλίας και εκπαίδευσης το χρόνο.

Σε δήλωσή του σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαία, κ. Παναγιώτης Σεντώνας, ανέφερε ότι: «Η τεχνολογική επανάσταση μετασχηματίζει τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και της εργασίας. Η παροχή ευκαιριών στους νέους μας για να αναπτύξουν τις δεξιότητες που έχει ανάγκη ο σύγχρονος προκλητικός κόσμος είναι για μας προτεραιότητα. Είναι γι’ αυτό που καλωσορίζουμε με χαρά τη συνεργασία του ΟΝΕΚ με την PwC. Μια συνεργασία που δίνει στους νέους καινούργιες δυνατότητες για να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, έτσι ώστε να διανύσουν με επιτυχία τη δική τους διαδρομή στην ψηφιακή εποχή».

 Mε τη σειρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC, κ. Ευγένιος Ευγενίου, επεσήμανε ότι: «Στην PwC ιεραρχούμε την αναβάθμιση των δεξιοτήτων όλων μας ως προτεραιότητά μας και συνεργαζόμαστε με φορείς και ιδρύματα ούτως ώστε να προσεγγίσουμε ανθρώπους οι οποίοι, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα είχαν πρόσβαση σε τέτοιες ευκαιρίες. Στόχος μας είναι να συντελέσουμε και εμείς στη δημιουργία αξίας για τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΝΕΚ στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα κάθε είδους πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη βελτίωση γνώσεων και δεξιοτήτων, που δίνουν στους νέους την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν κάθε είδους πρόκληση του σύγχρονου ψηφιακού κόσμου.