Ήρεμοι γονείς, ευτυχισμένα παιδιά: Μεγαλώνοντας παιδιά με τη βοήθεια της Θετικής Διαπαιδαγώγησης

Posted by: netinfo
Category: Εκδηλώσεις

Πως μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με ενσυναίσθηση, να καλλιεργήσουμε τον αυτοσεβασμό και την υπευθυνότητα, και να καταφέρουμε να έχουμε συνεργασία, σταθερότητα, καλοσύνη και αποδοχή μέσα στο οικογενειακό πλαίσιο;

Το πρόγραμμα “Μικρή Άρκτος” του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και η Parent Coach Ραφαέλλα Μιχαηλίδου, επιμορφώτρια Θετικής Διαπαιδαγώγησης παρουσιάζουν μια σειρά τεσσάρων αυτοτελών διαδικτυακών συναντήσεων  με τίτλο «Ήρεμοι γονείς, ευτυχισμένα παιδιά: Μεγαλώνοντας παιδιά με τη βοήθεια της Θετικής Διαπαιδαγώγησης» με στόχο τη δημιουργία ενός ήρεμου, θετικού περιβάλλοντος στην καθημερινότητα μιας οικογένειας.

Η σειρά αποτελείται από τέσσερις διαδικτυακές  συναντήσεις με αυτοτελή χαρακτήρα. Η πρώτη συνάντηση θα αρχίσει στις 03 Απριλίου 2021, στις 16:00-17:30 και οι υπόλοιπες συναντήσεις κάθε Σάββατο την ίδια ώρα. Η σειρά των συναντήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 24 Απριλίου 2021, όπως φαίνεται πιο κάτω:

# 1 Εισαγωγή στη Θετική Διαπαιδαγώγηση”(03 Απριλίου)

# 2 Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν τον τρόπο διαπαιδαγώγησης ενός γονέα; (10 Απριλίου)

# 3 Tι κρύβεται πίσω από την συμπεριφορά ενός παιδιού; (17 Απριλίου)

# 4 Πρακτικές συμβουλές για Θετική Διαπαιδαγώγηση στο σπίτι.(24 Απριλίου)

Η θετική διαπαιδαγώγηση, στηρίζεται στις αρχές της Αντλεριανής Ψυχολογίας, και βασίζεται κυρίως στον αμοιβαίο σεβασμό και στην ενσυναίσθηση. Τα παιδιά χρειάζονται σεβασμό και αγάπη για να αναπτυχθούν σωστά. Σκοπός είναι τα όρια στα παιδιά να μπαίνουν με σεβασμό και κατανόηση, με στόχο την αυτό-οριοθέτηση και αυτό-ρύθμιση τους.

Συνολικά θα διεξαχθούν 4 διαδικτυακές συναντήσεις  μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας της οποίας ο σύνδεσμος θα σταλεί σε όσα άτομα δηλώσουν συμμετοχή.

Η συμμετοχή ειναι δωρεάν και θα δοθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί και πιστοποιητικό συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 26306419.

Για τη συμμετοχή στις διαδικτυακές συναντήσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέσω του συνδέσμου ΕΔΩ