Η 12η Αυγούστου: διεθνής ημέρα νεολαίας

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πολυπληθέστερη γενιά νέων ανθρώπων που υπήρξε ποτέ (1,8 δισεκατομμύρια).

Η φετινή διεθνής ημέρα νεολαίας είναι αφιερωμένη στον μετασχηματισμό της εκπαίδευσης. Όπως επισημαίνει ο ΟΗΕ, η εκπαίδευση θα πρέπει να οδηγεί σε ουσιαστικά μαθησιακά αποτελέσματα και το περιεχόμενο της θα πρέπει να είναι κατάλληλο όχι μόνο για την 4η βιομηχανική επανάσταση και το μέλλον της εργασίας, αλλά και για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αναδύονται από τα ραγδαία μεταβαλλόμενα κοινωνικά πλαίσια.

Η μετεξέλιξη και η μεταμόρφωση της εκπαίδευσης βρίσκεται στην καρδιά των προτεραιοτήτων του Οργανισμού Νεολαίας. Πιστεύουμε βαθιά, ότι μόνο μέσα από ριζικές τομές που αφορούν το περιεχόμενο αλλά κυρίως τη μεθοδολογία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, μπορούμε να δώσουμε στη νεολαία μας, τα εφόδια για να διαχειριστούν δημιουργικά τις προκλήσεις της νέας εποχής και να πετύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Μέσα από ένα πλέγμα πέραν των 20 προγραμμάτων, έχουμε δημιουργήσει ένα δυναμικό περιβάλλον για την ενδυνάμωση, τη στήριξη και την ανάπτυξη των νέων ανθρώπων. Πιστοί στο μοντέλο της συνδιαμόρφωσης προτάσεων και προγραμμάτων μαζί με τη νεολαία, υλοποιούμε σήμερα σειρά προγραμμάτων που μέσα από εναλλακτικά πλαίσια μάθησης δημιουργούν ευκαιρίες για τους νέους, τους προσφέρουν γνώσεις, καλλιεργούν δεξιότητες και αξίες χαρακτήρα, αναπτύσσουν την κοινωνική τους ενσυναίσθησης.

Είμαστε περήφανοι για τη νεολαία μας. Και πιστεύουμε ότι αξίζει περισσότερα. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε με αφοσίωση την προσπάθεια για θετική ενδυνάμωση και ανάπτυξη της νέας γενιάς της Κύπρου.

Παναγιώτης Σεντώνας,

Πρόεδρος ΔΣ

Οργανισμος Νεολαίας Κύπρου