Γονείς!!! Ο Άγιος Βασίλης έρχεται: Διαδραστική διάλεξη για το ρόλο του παιχνιδιού στη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων Λευκωσίας και Λάρνακας και το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης Νέων «Μικρή Άρκτος» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, διοργανώνουν διαδραστική διάλεξη “Ο ρόλος του παιχνιδιού στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών ”.

Τα Χριστούγεννα είναι η ομορφότερη γιορτή του χρόνου, η εποχή που όλοι, μικροί και μεγάλοι, περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία. Ιδιαίτερα για τα παιδία η λέξη «Χριστούγεννα» συνδέεται με τη λέξη « Άγιος Βασίλης» και με τα δώρα, παιχνίδια που επιθυμούν να τους φέρει. Πολλές φορές όταν ακούμε τη λέξη «παιχνίδι» σκεφτόμαστε συγκεκριμένα αντικείμενα π.χ. κούκλα ή αυτοκινητάκι, για να ευχαριστήσουμε τα παιδιά.

Οι επιλογές των γονιών για παιχνίδια- δώρα για τα παιδιά μπορούν να συμβάλουν στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών και να αποτελέσουν σημαντικό τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων και σκέψεων τους. Επίσης, μπορούν να αναπτύξουν  δεξιότητες  επικοινωνίας, δημιουργικότητας και κριτικής σκέψης. Το παιχνίδι βοηθά το παιδί να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του.

Στη διαδραστική διάλεξη, θα συζητηθεί ο ρόλος και τα είδη παιχνιδιού μέσα από την ανάπτυξη ενός παιδιού, καθώς και τα στερεότυπα που προωθούνται και ενισχύονται στα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια.

Οι  διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Λευκωσία, Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 18.30-20.00  στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Λευκωσίας (Τομπάζη 14, Λυκαβητός).

Λάρνακα, Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 18.30-20.00 στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Λάρνακας (Λεωφ. Γρ. Αυξεντίου 27, Πλατεία Ακρόπολης).

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77772757.

*Εισηγήτρια: Κριστίνα Παντελή, Εγγεγραμμένη Σχολική Ψυχολόγος.