Γνώσεις & Δεξιότητες με χαρακτήρα: «Το σχολείο που θέλουμε»

Posted by: netinfo
Category: Νέα/Ανακοινώσεις

Τις προσδοκίες των νέων για το σχολείο, τη διαδικασία μάθησης και τους προσανατολισμούς τους για επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία αναδεικνύει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), σε μεγάλη εκδήλωση με τίτλο: «Γνώσεις & Δεξιότητες με χαρακτήρα: Το σχολείο που θέλουμε».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 στην Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία από τις 09:00 μέχρι τις 12:00  και στοχεύει μέσα από τεκμηριωμένες έρευνες και διαδραστικό διάλογο να εμβολιάσει τις δημόσιες πολιτικές με την οπτική γωνιά της νέας γενιάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που απευθύνεται σε νέους, γονείς, εκπαιδευτικούς, συμβούλους σταδιοδρομίας και επιχειρηματίες, ο πρόεδρος του ΟΝΕΚ Παναγιώτης Σεντώνας, θα παρουσιάσει τις θέσεις του Οργανισμού με βάση την ενεργό διαβούλευση με 500 νέους για τις προσδοκίες τους σε σχέση με το σχολείο και την επαγγελματική σταδιοδρομία. Θα παρουσιάσει επίσης στοιχεία ερευνών κοινής γνώμης του ΟΝΕΚ που αποτυπώνουν τους προβληματισμούς των Κυπρίων νέων, τις αγωνίες και τις προσδοκίες για το μέλλον τους.

Θα παρουσιάσει ακόμα την καινοτόμο πρόταση πολιτικής του ΟΝΕΚ για τη δημιουργία των πρώτων 3 προγραμμάτων STEAM Schools που βάζουν νέες προδιαγραφές για τη διαδικασία και τις μεθόδους μάθησης.

Την πρωτοβουλία του ΟΝΕΚ θα υποστηρίξει με δική του παρουσίαση για τις νέες δεξιότητες του 21ου αιώνα, ο Κυριάκος Κόκκινος, Επικεφαλής Επιστήμονας – Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, ο οποίος θα μιλήσει για την καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο σχολείο.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΝΕΚ Μενέλαος Μενελάου θα παρουσιάσει τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου ACTIVE YOUTH για ενίσχυση των δυνατοτήτων των νέων για απασχόληση, εκπαίδευση ή κατάρτιση μέσω των Δημοσίων Υπηρεσιών Απασχόλησης, αξιοποιώντας τα σχέδια Youth Guarantee.

 

Πληροφορίες:

Σχολείο STEAM

Τo σχολείο STEAM, από τα αρχικά των λέξεων «Science», «Technology», «Engineering», «Art» και «Mathematics», αναπτύσσει άριστα τις οριζόντιες δεξιότητες, όπως αυτές της επικοινωνίας, της ομαδικότητας και της δημιουργικότητας. Το πρόγραμμα  STEAM Schools θα λειτουργήσει σε πιλοτική φάση στις υποδομές του ΟΝΕΚ σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο στις αρχές του 2019.

 

“Activate and Empower Youth in Cyprus” – “ACTIVE YOUTH”. Σκοπός του έργου ήταν η μείωση της ανεργίας των νέων με την αναζήτηση ευκαιριών για απασχόληση, εκπαίδευση ή κατάρτιση μέσω των Δημοσίων Υπηρεσιών Απασχόλησης, αξιοποιώντας τα σχέδια Youth Guarantee.

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν παγκύπριες έρευνες που κατέγραψαν την άποψη των νέων σχετικά με την εκπαίδευση, ενώ οργανώθηκαν σχετικά συνέδρια και διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή νέων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, παρακαλώ κάντε κλικ εδώ: https://bit.ly/2zSFOcd

 

Ακροατήριο

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές, νέους, γονείς, εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς, μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, εκπροσώπους Υπηρεσιών και Διευθύνσεων Υπουργείων Παιδείας κι Εργασίας, Σύμβουλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Πανεπιστήμια, Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, Εργοδοτικές Οργανώσεις και Οργανώσεις Εργαζομένων, Κέντρα Επιχειρηματικότητας, εκπροσώπους ΜΜΕ, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται γύρω από τη θεματολογία της εκδήλωσης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ: https://bit.ly/2zLKVuF

 

Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές, παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τ: 22505555 │ Φ: 22679820 │ email: events@imhbusiness.com