Φιλοξενία απόδημων Κυπρίων νέων

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και το γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας, μεταξύ 2 και 12 Ιουλίου 2019, φιλοξένησαν ομάδα νέων ηλικίας 14 -17 χρόνων από την Αμερική.

Το πλαίσιο της φιλοξενίας περιλάμβανε πλούσιο πρόγραμμα το οποίο ετοιμάστηκε από τους δύο συνδιοργανωτές. Το πρόγραμμα επισκέψεων περιλάμβανε ξεναγήσεις σε όλες τις Επαρχίες της Ελεύθερης Κύπρου, μεταξύ άλλων αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους του τόπου, βιοτεχνίες κατασκευής τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων, πάρκα και βιότοπους. Παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούν δομές του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου ώστε να γνωρίζουν μέρος των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στους συγκεκριμένους χώρους και να έρθουν σε επαφή με νέους που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε και δραστηριότητες ψυχαγωγίας.

Στόχος του προγράμματος το οποίο αναμένεται να επαναληφθεί και του χρόνου είναι να δώσει την ευκαιρία στους απόδημους κύπριους νέους να επισκεφτούν τον τόπο των γονέων τους και να γνωρίσουν την ιστορία και το πολιτισμό της Κύπρου.

Το Πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους νέους να αποκομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις για την όλη φιλοξενία.