Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: To νέο πρόγραμμα της Ευρωπαικής Ένωσης

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, ανακοινώνει την έναρξη του Ευρωπαικού Σώματος Αλληλεγγυης, της νέας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δίνει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 18-30 ετών να λάβουν χρηματοδότηση για εθελοντισμό ή εργασία στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, μπορεί να υποβληθεί μέσω της ειδικής Διαδικτυακής Πλατφόρμας του Σώματος.  Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιδείξουν την προτίμησή τους σ’ ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην πρόληψη φυσικών καταστροφών, την αποκατάσταση μετά από καταστροφές, την παροχή βοήθειας σε κέντρα αιτούντων άσυλο και την αντιμετώπιση διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων.

Επιπλέον, χρηματοδότηση μπορούν να αιτηθούν και Άτυπες Ομάδες Νέων ή Οργανισμοί, με σκοπό την υλοποίηση δικών τους ιδεών που θα αφορούν Σχέδια Εθελοντισμού, Αλληλεγγύης ή Πρακτικής Άσκησης.

Τέλος, αναφέρεται ότι τα Σχέδια που υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης διαρκούν από δύο έως δώδεκα μήνες και υλοποιούνται, κατά κανόνα, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Για αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος: www.eusolidaritycorps.onek.org.cy