Εγκαίνια Λειτουργίας Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου του Οργανισμού Νεολαίας

Με ιδιαίτερη χαρά ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ανακοινώνει την πραγματοποίηση των εγκαινίων του νέου Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου Κέντρου Πληροφόρησης Νέων στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 στις 11.00 το πρωί στο χώρο του νέου Κέντρου Πληροφόρησης Νέων το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή 39 στη Σωτήρα.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Σωτήρας.

Με τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου η φυσική παρουσία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου -του αρμόδιου κρατικού φορέα για θέματα νεολαίας- θα καλύπτει πλέον γεωγραφικά όλες τις επαρχίες της Κύπρου εφόσον υπάρχουν ήδη Κέντρα Πληροφόρησης Νέων (ΚΕΠΛΗ) σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο καθώς και στον Αγρό. Για αυτό ακριβώς το λόγο η δημιουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου είναι ιδιαίτερα σημαντική εφόσον  μέσω της φυσικής  παρουσίας του σε όλες τις επαρχίες ο Οργανισμός Νεολαίας διασφαλίζει την ίση πρόσβαση των νέων του τόπου μας στα προγράμματα και υπηρεσίες του καθώς και την άμεση ενημέρωση των νέων για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης, κατάρτισης, κινητικότητας και εθελοντισμού που παρέχονται τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Το Κέντρο θα είναι ανοικτό Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 11.30 μέχρι τις 18.30 και, όπως και τα υπόλοιπα ΚΕΠΛΗ, θα λειτουργεί με βάση τα πρότυπα των Youth Information Centres της Ευρώπης. Σκοπός των ΚΕΠΛΗ είναι να παρέχουν την πρώτη γενική πληροφόρηση σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των ενδιαφερόντων των νέων, μέσα σ’ ένα άνετο, μοντέρνο και πάνω απ’ όλα φιλικό περιβάλλον. Παράλληλα, στόχος τους είναι να καθοδηγήσουν τους νέους στα πρώτα τους βήματα προς την πλήρη ένταξή τους στην κοινωνία ως ανεξάρτητα άτομα, αλλά και να τους βοηθήσουν στην αντιμετώπιση δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Αυτό γίνεται προσφέροντάς τους ενημέρωση, αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες (επαγγελματικός προσανατολισμός, ψυχολογική στήριξη). Όλες οι Υπηρεσίες του Κέντρου προσφέρονται δωρεάν.

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Επαρχίας Αμμοχώστου θα παρέχεται επίσης:

  • Ενημέρωση και καθοδήγηση για τα προγράμματα και υπηρεσίες του ΟΝΕΚ.
  • Ενημερωτικά σεμινάρια/εργαστήρια/συνέδρια.
  • Εκπαιδευτικά διήμερα
  • Πληροφόρηση για πολιτικές και ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ευρώπη για νέους, αφού τα ΚΕΠΛΗ αποτελούν σημεία επαφής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Eurodesk Κύπρου.
  • Χώρος για συγκεντρώσεις ομάδων νέων και φορέων που ασχολούνται με νέους ή και για την πραγματοποίηση δικών τους δραστηριοτήτων.

 

 Περιμένουμε όλους τους νέους και νέες της Επαρχίας Αμμοχώστου αυτό το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί στο νέο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας στη Σωτήρα, για να περάσουμε ένα όμορφο Σαββατιάτικο πρωινό με live link, ζωντανή μουσική και διάφορα άλλα δρώμενα!