€520.000 για “Συμπράξεις Δημιουργικότητας” από το Erasmus+

Posted by: netinfo
Category: Νέα/Ανακοινώσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της για αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, προκήρυξε  την πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για “Συμπράξεις Δημιουργικότητας”, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+: Νεολαία. Ο Οργανισμός Νεολαίας που χειρίζεται το πρόγραμμα, θα διαθέσει σε σχέδια Συμπράξεων Δημιουργικότητας, το ποσό των €520.000.

Τα σχέδια για «Συμπράξεις Δημιουργικότητας» θα πρέπει να προωθούν την ανάπτυξη ικανοτήτων και την κοινωνική ενσωμάτωση, τη δημιουργικότητα στην εκπαίδευση, την ποιότητα, την καινοτομία και την αναγνώριση της εργασίας στον τομέα της νεολαίας (Youth Work),  μέσω της δημιουργικότητας και των τεχνών.

Δικαιούχοι για υποβολή αιτήσεων σε αυτή τη δράση είναι κυρίως δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί που ασχολούνται με τις τέχνες και τον πολιτισμό, με δράση στην ανάπτυξη, παραγωγή, δημιουργία και προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών με πολιτιστικό ή καλλιτεχνικό χαρακτήρα.

Τα σχέδια για «Συμπράξεις δημιουργικότητας» που θα εγκριθούν, θα πρέπει να έχουν διάρκεια μεταξύ 6 και 24 μηνών και να υλοποιούνται από τουλάχιστον 3 οργανισμούς από 3 διαφορετικές χώρες του προγράμματος Erasmus+.

Προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 29η Οκτωβρίου 2020 (12.00μ. ώρα Βρυξελών).

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις ΕΔΩ.