Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το Mediterranean Science Festival 2017

Ο MKO SciCo Cyprus και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου σας προσκαλούν στην Δημοσιογραφική Διάσκεψη του Mediterranean Science Festival 2017, την Πεμπτη 20 Απριλίου 2017 στα γραφεία του Οργανισμού Νεολαίας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον MKO SciCo Cyprus, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και την Αρχή Λιμένων Κύπρου και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Το Mediterranean Science Festival είναι η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Κύπρο. Μέσω αυτού οι διοργανωτές επιδιώκουν να επικοινωνήσουν την επιστήμη στο ευρύ κοινό με απλό, κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο, με στόχο τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ επιστημόνων και κοινού αλλά και την παρότρυνση των νέων προς επαγγέλματα που σχετίζονται με τις επιστήμες και την τεχνολογία.

Φέτος τον Απρίλη, για τέσσερις μέρες, οι κάτοικοι και τα σχολεία της Κύπρου θα εξερευνούν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή ερευνητές, δάσκαλοι, διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες θα εξηγήσουν την επιστήμη τους και θα κάνουν το θεατή μέρος της.

Πέρυσι κοντά στις 10,000 ήταν οι επισκέπτες στο Mediterranean Science Festival. Φέτος στοχεύει και πάλι να συνδέσει τις επιστήμες με την καθημερινή ζωή και αναδεικνύει το ρόλο τους, να παρουσιάσει την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα που γίνεται στην Κύπρο αλλά και αλλού, να συζητήσει και να ψάξει απαντήσεις σε πολύπλοκα και αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα, να εμπνεύσει και να δημιουργήσει νέα πρότυπα στο χώρο των επιστημών και να εμψυχώσει τους νέους ανθρώπους να αναλογιστούν μια καριέρα στις επιστήμες, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά. Αλλά κυρίως, το Mediterranean Science Festival επιδιώκει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά για τις θεματικές του φεστιβάλ και τον τύπο των δραστηριοτήτων, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.mediterraneansciencefestival.com