Άντρια Ζαφειράκου: Art in the Heart of Education

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου παρουσιάζει την Άντρια Ζαφειράκου, την Καλύτερη Δασκάλα του Κόσμου σύμφωνα με την Επιτροπή του ιδρύματος Varkey Foundation. H κα Ζαφειράκου ξεχώρισε ανάμεσα σε 30.000 εκπαιδευτικούς και τιμήθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου 2018 (2018 Global Teacher Prize). Ο Οργανισμός Νεολαίας στοχεύει στο να εστιάσει πιο στρατηγικά στα ζητήματα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των νέων, ενώ επιθυμεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας αντίληψης για το σχολείο και την όλη διαδικασία μάθησης.

Το όραμα του ΟΝΕΚ επικεντρώνεται σε ένα σχολείο, το οποίο δίνει βαρύτητα στους τομείς της Επιστήμης, της Μηχανικής, των Τεχνών, των Μαθηματικών και το οποίο θα εμπεριέχει βασικές αρχές, όπως είναι η θεματική κι εξατομικευμένη μάθηση. Ένα σχολείο, στο οποίο οι μαθητές θα χαίρονται να πηγαίνουν.

Η δασκάλα, που απέδειξε ότι το όραμα μπορεί να γίνει πράξη, πως ο δάσκαλος δεν περιορίζεται στη διδασκαλία της σχολικής ύλης, η Άντρια Ζαφειράκου θα βρίσκεται στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, για να μιλήσει στο κοινό για την αγάπη της προς τις Τέχνες, το Σχολείο, τους Μαθητές. Η Κύπρια δασκάλα διδάσκει Καλλιτεχνικά στο σχολείο Άλπερτον, σε μια ταραγμένη περιοχή του Λονδίνου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αυτά που κερδίζει από τους μαθητές της -τους οποίους καλημερίζει σε 35 διαφορετικές γλώσσες- είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ίδια τους προσφέρει.

Μετά την παρουσίαση της κας Ζαφειράκου θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Χαρίδημος Τσούκας, καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στην έδρα Columbia Ship Management, του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη συζήτηση θα συμμετέχει και η Άντρη Σάββα, από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, του Πανεπιστημίου Κύπρου, ειδική στο θέμα της Τέχνης στην Εκπαίδευση.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως προς εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικές οργανώσεις, ακαδημαϊκούς, γονείς, μαθητές, νέους, μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, εκπροσώπους Υπηρεσιών και Διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας, συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού, πανεπιστήμια, Κέντρα Επιχειρηματικότητας, εκπροσώπους ΜΜΕ, αλλά και προς όποιον ενδιαφέρεται γύρω από τη θεματολογία του Συνεδρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.

Για ηλεκτρονικές Εγγραφές, κάντε κλικ εδώ: https://bit.ly/2MsayWx

 

Πληροφορίες:

Οργανωτής: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Συντονιστής: ΙΜΗ

Υποστηρικτής: Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business News, REPORTER

 

H παρουσίαση θα είναι στην αγγλική γλώσσα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές, παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τ: 22505555 │ Φ: 22679820 │ email: [email protected]

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imhbusiness.com