Ανοικτή συζήτηση για τις κρίσεις πανικού. Τι είναι, τι επιλογές έχουμε για θεραπεία.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Λευκωσίας και το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης Νέων «Μικρή Άρκτος» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, διοργανώνουν ανοικτή συζήτηση για το άγχος και τις κρίσεις πανικού.  Η συζήτηση θα λάβει μέρος την Τετάρτη 11/12/2019  η ώρα 18:30- 20:00 στο ΚΕΠΛΗ Λευκωσίας.

Το άγχος είναι κάτι που όλοι βιώνουμε, και σε συγκεκριμένες περιστάσεις μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά καταστάσεις της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, υπό κάποιες συνθήκες μπορεί να γίνει παθολογικό και να προκαλέσει αυξημένη δυσφορία και μείωση στην αποδοτικότητα. Τουλάχιστον 1 στα 10 άτομα θα βιώσει κάποια στιγμή μια κρίση πανικού που συνήθως προκαλείται από μια αγχωτική κατάσταση. Περίπου 1 στα 100 άτομα έχει γενικότερη διαταραχή πανικού. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν για πρώτη φορά τη διαταραχή στην ηλικία των 20-25 ετών. Η κατάσταση είναι περίπου 2 φορές πιο συχνή στις γυναίκες.

Οι κρίσεις πανικού μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τη λειτουργικότητα του ατόμου στην καθημερινότητα του. Μπορεί να προκαλέσουν αδυναμία προσοχής και συγκέντρωσης, μείωση της απόδοσης στην εργασία, απομάκρυνση από φίλους, συνεχή ανησυχία και απομόνωση

Σε αυτή την συζήτηση θα μιλήσουμε για τα συμπτώματα, τη διάγνωση και τις επιλογές για θεραπεία και θα απαντήσουμε στα ερωτήματα σας για ότι αφορά τις Κρίσεις Πανικού.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ.

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77772757.

Συντονίζει η Μαρίνα Γιάγκου (Ψυχολόγος της Μ. Άρκτου).