9ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Νεολαία Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ)

Δίπλα στους νέους απόδημους ο Οργανισμός Νεολαίας

Μέσα από την υλοποίηση δύο προγραμμάτων δίνει την ευκαιρία σε απόδημους Κύπριους νέους να γνωρίσουν την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της χώρας μας

Ο Οργανισμός Νεολαίας καλωσορίζει στην Κύπρο τους νέους απόδημους που συμμετέχουν στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Νεολαία Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ).

Ο Οργανισμός Νεολαίας, είναι δίπλα στην απόδημη κυπριακή νεολαία και στις προσπάθειες που καταβάλλει για να κρατά σε επαφή τους απόδημους νέους με την Κύπρο. Αυτό μέχρι σήμερα επιτυγχάνεται (πέρα από την οικονομική στήριξη των συνεδρίων  της ΝΕΠΟΜΑΚ) μέσα από την υλοποίηση δύο σημαντικών προγραμμάτων:

 

Πρόγραμμα «Ανακαλύπτω την Κύπρο» (Discover Cyprus Programme)

Το Πρόγραμμα «Ανακαλύπτω την Κύπρο» διοργανώνεται από τη Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) και πραγματοποιείται στην Κύπρο κάθε Ιούλιο. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 45 Κύπριοι νέοι από όλο τον κόσμο, ηλικίας 18 – 22 χρόνων. Στόχος του Προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία στους νέους απόδημους να επισκεφτούν την Κύπρο και να γνωρίσουν την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της, λαμβάνοντας μέρος σε μια σειρά από πολιτιστικά γεγονότα, εκδρομές και ξεναγήσεις, ενώ  παρακολουθούν μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Δίνεται, επίσης, η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωριστούν μεταξύ τους και να αναπτύξουν φιλίες. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα επιχορηγείται πλήρως από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

 

«Ταξίδι στον Πολιτισμό της Κύπρου» (Cypriot Culture Tour)

O Οργανισμός Νεολαίας, υποστηρίζει οικονομικά και τη διοργάνωση του Προγράμματος «Ταξίδι στον Πολιτισμό της Κύπρου», που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες και συμμετέχουν 25 νέοι και νέες απόδημοι, 23 – 30 χρονών, από όλες τις γωνιές του πλανήτη, από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Νότιο Αφρική μέχρι την Αυστραλία.