3η Καλοκαιρινή Σχολή Ηγεσίας

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργάνωσε την 3η Καλοκαιρινή Σχολή Ηγεσίας και Δημιουργικότητας, στις 8-12 Ιουνίου 2018, αυτή τη φορά στο χωριό Πλάτρες, της ορεινής περιοχής Τροόδους.

Οι νέοι που συμμετείχαν, ηλικίας 18-30, είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σ’ ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο δομήθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι νέοι μας να δημιουργήσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις δικές τους προτάσεις για τις αλλαγές που χρειάζεται η κοινότητα των Πλατρών, με σκοπό να ευημερήσει και να ανταπεξέλθει στις σημερινές προκλήσεις που την περιβάλλουν.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος και με τη συνεχή καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών τους, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν σε ομάδες και να εμπλακούν ενεργά σε συλλογικές δράσεις δημιουργικού χαρακτήρα. Παράλληλα, δέχθηκαν ερεθίσματα για ενίσχυση των ηγετικών στοιχείων του χαρακτήρα τους. Η ομαδικότητα, η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων γύρω από πραγματικά προβλήματα και εν τέλει η υποβολή εισηγήσεων σε εκπροσώπους της Κοινότητας για άμβλυνση των προβλημάτων αυτών, ενίσχυσαν την αυτοπεποίθησή τους και ενδυνάμωσαν την πίστη στις δυνατότητές τους.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και ποικίλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια προσανατολισμού, επιτραπέζια παιχνίδια μνήμης και φαντασίας, μουσικές βραδιές και ομαδικές εξορμήσεις στη φύση. Σκοπός όλων των δραστηριοτήτων, ήταν να ενισχυθεί η φαντασία, η δημιουργικότητα, η αυτοπεποίθηση και η ομαδικότητα των νέων που συμμετείχαν. Με αβίαστο τρόπο, οι νέοι ήρθαν σε επαφή με τον καλύτερο τους εαυτό και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και τους ίδιους. Η μεταξύ τους γνωριμία που έγινε φιλία, θα καταχωρηθεί στη «βαλίτσα» των εμπειριών τους και θα τους συνοδεύει για πάντα, κάνοντάς τους να νιώθουν περήφανοι για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να γίνει ο κόσμος καλύτερος!

Ως Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου σε μια νέα κοινότητα, με νέες προκλήσεις και πρωτοπόρες ιδέες από τους νέους μας!