2ο Συνέδριο Ετήσιο Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων: «Πώς μια ιδέα μετατρέπεται σε μια πετυχημένη επιχείρηση»

Posted by: netinfo
Category: Νέα/Ανακοινώσεις

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, o Δήμος Λάρνακας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 το «2ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων», στη Λάρνακα.

Το Συνέδριο, με τη συμμετοχή πέραν των 160 ατόμων,  είναι το δεύτερο Συνέδριο που διοργανώνεται από κοινού από τους τρεις αυτούς φορείς και το οποίο επικεντρώνεται σε θέματα επιχειρηματικότητας και νεοφυών επιχειρήσεων. Στο σημερινό συνέδριο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Enon Landenberg,  Ισραηλινός επιχειρηματίας και ειδικός σε θέματα νεοφυών επιχειρήσεων. Ο κος. Landerberg, είναι μεταξύ άλλων ιδρυτής της BOSCO (εφαρμογή που προβλέπει τις διαδικτυακές απειλές που δέχεται ένα παιδί ανά πάσα στιγμή) και έμπειρος μέντορας νέων που θέλουν να αρχίσουν τη δική τους επιχείρηση. Ο Εnon Landnberg μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες τη δική του προσωπική εμπειρία για το πώς δημιούργησε παγκοσμίου εμβέλειας επιτυχημένες επιχειρήσεις και εφαρμογές και έδωσε εξειδικευμένες συμβουλές για το πώς μια επιχειρηματική ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη και να γίνει πραγματικότητα.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ανέφερε ότι ο Δήμος ανέκαθεν έδινε έμφαση στις καινοτόμες και πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες και ότι στόχος του Συνεδρίου είναι η ενδυνάμωση και ενθάρρυνση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην πόλη της Λάρνακας. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας, Παναγιώτης Σεντώνας, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε ότι ο Οργανισμός Νεολαίας αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην πράξη, και για το λόγο αυτό, μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα, σεμινάρια και άλλες δράσεις βρίσκεται στο πλευρό τους και συμβάλει στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δεξιοτήτων και γνώσεων.

Κατά το δεύτερο μέρος των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε εργαστήρι από τον σύμβουλο επιχειρήσεων Μιχάλη Μαϊμάρη, το οποίο επικεντρώθηκε στη δημιουργία πετυχημένων επιχειρηματικών δράσεων για νέους επιχειρηματίες και Start-Uppers.