5η Καλοκαιρινή Σχολή Ηγεσίας & Δημιουργικότητας

Ηγεσία & Δημιουργικότητα, στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Τί γεύση μπορεί να έχει?

igesia_img1

H 5η Καλοκαιρινή Σχολη Ηγεσίας και Δημιουργικότητας Νέων είναι εδώ. Ένα διήμερο γεμάτο ιδέες και έμπνευση έρχεται στις 23 και 24 Ιουνίου στο Landmark στη Λευκωσία με στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια πολυδιάστατη εμπειρία και προσέγγιση στο θέμα Ηγεσία & Δημιουργικότητα, έχοντας ως βάση συζήτησης την νέα ψηφιακή πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

Για 5η χρονιά η Καλοκαιρινή Σχολη Ηγεσίας και Δημιουργικότητας επανέρχεται με 13 εμπνευσμενους ομιλητές, 4 workshops και ξεχωριστά performances με στόχο την έμπνευση, τη δικτύωση και τη διάδοση ιδέων σε ένα event πρώτα απ όλα ελπιδοφόρο.

Με την καθοδήγηση των έμπειρων ομιλητών και εκπαιδευτών που θα πλασιώνουν το πρόγραμμα θα γίνει προσπάθεια διασύνδεσης του θέματος Ηγεσία με το σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον το οποίο εξελίσσεται ραγδαία και στο οποίο οι νέοι μας καλούνται να κτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον αλλά και τη προσωπική τους ζωή.

Άμεσος στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νέους που θα συμμετέχουν να ακούσουν ειδικούς και να εκπαιδευτούν στην ικανότητα προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες. Ακόμη σκοπός του event να τονίσει την άρρηκτη σχέση της τεχνολογικής εξέλιξης με τη δημιουργικότητα και πως αυτή αποτελεί τη κινητήριο δύναμη των νέων για επίτευξη των στόχων τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-30 ετών, οι οποίοι θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον που ζούμε και να αντιληφθούν πως οι προκλήσεις μπορούν να γίνουν ευκαρίες για προσωπική και επαγγγελματική ανάπτυξη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τον εαυτό τους γνωρίζοντας νέους δημιουργικούς τρόπους σκέψης και αντίληψης των σύγχρονων προκλήσεων. Το όλο event σκοπό έχει επίσης να τονίσει την άρρηκτη σχέση της τεχνολογικής εξέλιξης με τη δημιουργικότητα και πως αυτή αποτελεί τη κινητήριο δύναμη των νέων για επίτευξη των στόχων τους.

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

9.00 – 9.15 Εγγραφές
9.15 – 09.45 Καλωσόρισμα / Στόχοι
9.45 – 10.00 Οι Ψηφιακοί Ηγέτες του μελλοντος. Ποιές δεξιότητες χρειαζονται?  Μπορεί ο  Οργανισμός Νεολαίας να τις προσφέρει?
Πρόδρομος Αλαμπρίτης, Πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου
10.00 – 10.15 Δημιουργική Καινοτομία. Πώς μαθαίνεται και ποια η σχέση της με την επιτυχια, το ρίσκο και τον ανταγωνισμό στη διοίκηση.
Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός  Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
10.15 – 10.30 Δημιουργικότητα και Κοινωνική Ευθύνη. Η γενιά μας πρέπει να κάνει τη διαφορά.
10.30 – 11.15 PANEL DISCUSSION WITH THE SPEAKERS AND THE AUDIENCE
11.15 –11.45 Coffee Break and Networking
11.45 – 12.00 Αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού: σύγχρονη επιχειρηματικότητα.
Νατάσα Χρίστου, Social Entrepreneur
12.00 – 12.15 To μέλλον και η σημασία των Social Media.
Παντελής Βλαδιμήρου, CEO WebArts
12.15 – 12.30 Οδηγός επιβίωσης σ’ ένα Ψηφιακό Μέλλον.
Χριστίνα Ορφανίδου, PWC & Κοσμήτορας της Παράλληλης Βουλής Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κύπρου
12.30 –13.15 PANEL DISCUSSION WITH THE SPEAKERS AND THE AUDIENCE
13.15 – 14.30 Lunch and Networking
14.30 – 14.45 A Shot of Inspiration !
Λεωνίδας Αλεξάνδρου, εκπαιδευτής και καθοδηγητης νέων
14.45 – 15.00 Τα καρυκεύμετα της ζωής. The teaser before the workshop
Δημήτρης Χ’Σοφόκλης, entrepreneur
15.00 – 15.15 Eνσώματη μάθηση και δημιουργικότητα ως ένας νέος γραμματισμός
Μαρία Καμπέρη, χοροπαιδαγωγός, χορογράφος
15.30 – 16.15 WORKSHOPS
Κατά τη διαρκεια του απογεύματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα από τα 4 workshops που θα αναπτύξουν επιτυχημένοι startuppers, life coachers, καλλιτέχνες και δημιουργοί καθώς και πετυχημενα στελέχη οργανισμών σε μια ανοιχτού τύπου συζήτηση με σκοπό τη γνώση αλλά και την αποκόμιση νέων εμπειριών.
16.00 – 16.30 Coffee Break
16.30 – 17.30 WORKSHOPS (συνέχεια)
17.30 – 18.00 Reflection – Closing

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

09.30 – 10.00 Opening
από την εκπαιδεύτρια Ελένη Μιχαήλ και Στάλω Λέστα
10.00 – 10.15 Στο επικεντρο ο άνθρωπος. Ηγέτες που δημιουργούν δείκτες καλύτερης ζωής.
Αντρη Πέντα, Γενική Διευθύντρια  του Ronald Mc Donald Charities Cyprus
10.15 – 10.30 Δημιουργική Σκέψη. Το καύσιμο για να φτάσεις στο ονειρό σου
Πέτρος Νικολάου, entrepreneur, creator
10.30 – 10.45 O Ηγέτης της διπλανής πόρτας! «Μήπως είσαι εσύ?».
Λάκης Αργυρού, Επικοινωνιολόγος, Εκπαιδευτής Ενηλίκων
10.45– 11.15 Μαθήματα Ηγεσίας μέσα από μια περιπέτεια
Μέμνια Θεοδώρου, Οδοντίατρος, Motivational Speaker, Extreme Sports
11.15 – 11.30 Coffee Break
11.30 – 12.30 PANEL DISCUSSION WITH THE SPEAKERS AND THE AUDIENCE
12.30 – 13.00 Συμπεράσματα Διημέρου

Άντρη Πέντα

Η Άντρη Πέντα σπούδασε και εργάστηκε στο Λονδίνο και είναι διαπιστευμένη Marketer. Μεταξύ άλλων, ήταν Yπεύθυνη Mάρκετινγκ και Eπικοινωνίας της Ernst & Young Kύπρου και αργότερα Senior Manager στο τμήμα Markets στην KPMG Kύπρου. Ήταν ιδρυτής και Γενική Διευθύντρια εταιρείας παροχής υπηρεσιών Μάρκετινγκ και σήμερα κατέχει το ρόλο της Γενικής Διευθύντριας του Ronald McDonald House Charities, Κύπρου. Το 2013, η Άντρη προτάθηκε για το βραβείο «Γυναίκα Επιχειρηματίας της Χρονιάς». Το 2012, μέσα από μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της απονεμήθηκε ο τίτλος της Επιχειρηματικής Μέντωρ. Το 2011 επιλέχθηκε από την Αμερικάνικη κυβέρνηση να εκπροσωπήσει την Κύπρο στις ΗΠΑ, κάτω από το πρόγραμμα “100 ηγέτιδες γυναίκες-παγκόσμια». Το 2010 στέφθηκε με τον τίτλο «Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας για την Ευρώπη», από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. H Άντρη είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από την Aρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου.

Ελένη Χαρίτωνος

Η Ελένη Χαρίτωνος είναι η πρώτη Κύπρια Αναλογική Αστροναύτης και δουλεύει με σκοπό να γίνει η πρώτη Κύπρια Αστροναύτης. Παρόλο που ακόμα βρίσκεται στο δεύτερο έτος φοίτησης της στα Μαθηματικά και την Στατιστική στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, η ίδια έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες στον διαστημικό τομέα, ενέργειες οι οποίες την βοήθησαν να πραγματοποιήσει τον πρώτο της στόχο – να πάει στην αναλογική Σελήνη. Η αγάπη της για το διάστημα είναι απερίγραπτη γι ´αυτό και είναι διατεθειμένη να δουλέψει όσο σκληρά χρειάζεται για να κατακτήσει μία θέση σε μια κανονική διαστημική αποστολή. Θα βρίσκεται μαζί μας διαδικτυακά στο πλαίσιο της 5ης Καλοκαιρινής Σχολής για να μοιραστεί μαζί μας τους στόχους της και το μεγάλο της όνειρο να κατακτήσει το διάστημα.

Ελένη Μιχαήλ

Η Ελένη είναι Δασκάλα Ενσυνειδητότητας, Μέντορας και Εμψυχώτρια προγραμμάτων βιωματικής μάθησης.  Η δουλειά της είναι αφιερωμένη στην υποστήριξη των ανθρώπων να συντονιστούν με την αυθεντικότητά τους και να έχουν μια ολοκληρωμένη ζωή. Μέσω της δουλειάς της, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι επανασυνδέονται με την εσωτερική τους σοφία, τις μοναδικές αρετές τους και τη σοφία της γης.

Έχει πτυχίο στις Επιστήμες της Αγωγής (Δημοτική Εκπαίδευση) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Διοίκηση. Εδώ και 11 χρόνια εργάζεται ως εκπαιδεύτρια προγραμμάτων βιωματικής μάθησης τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Έχει εντρυφήσει στην Θετική Ψυχολογία και την Οικοκεντρική Ανάπτυξη, δύο στοιχεία που εφαρμόζει στα προγράμματά της. Υιοθετεί συστηματικά τη μάθηση μέσω των τεχνών και τη μάθηση στη φύση, προσφέροντας ευκαιρίες για ανάπτυξη σε παιδιά, νέους και ενήλικες.

Μαρία Καμπέρη

H Μαρία Καμπέρη είναι χοροπαιδαγωγός και χορογράφος. Κατέχει  Μάστερ στις Επιστήμες της Αγωγής (Πανεπιστήμιο Κύπρου), Bachelor of Arts in Dance Education (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) και Licentiate στο Αγγλικό σύστημα διδασκαλίας Χορού Μodern Theatre Dance, Imperial Society Of Teachers Of Dancing. Είναι ιδρύτρια και βασική διδάσκουσα στη Σχολή Χορού Maria Kamberis Dance Studio. Είναι επίσης ιδρύτρια, καλλιτεχνική διευθύντρια, χορογράφος και παραγωγός  της επαγγελματικής ομάδας σύγχρονου χορού, χοροθεάτρου και έρευνας Selas Dance Company. Είναι η συντονίστρια και  η δημιουργός του καινοτόμου τμήματος χορού της Ιδιωτικής Σχολής  Φόρουμ το οποίο έχει κατακτήσει Bronze βραβείο στα Educational Leaders Awards 2019-2020. Είναι επίσης ακαδημαϊκός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στον κλάδο Χορού από το 2018. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του C.C.R.S.M. Το ακαδημαϊκό της ενδιαφέρον εστιάζει στη δημιουργική κίνηση στην εκπαίδευση, στην ενσώματη μάθηση, στον αισθητικό γραμματισμό και στα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής μάθησης και ανάπτυξης για εκπαιδευτικούς καθώς και στην εκπαίδευση κ ανάπτυξη νεανικού  κοινού.

Μέµνια Θεοδώρου

H Μέµνια Θεοδώρου κατάγεται από τη Λάρνακα και έχει σπουδάσει Οδοντιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Êεσσαλονίκης. Έπειτα από τις σπουδές της, επεδίωξε και έχτισε την καριέρα της ως συνεργάτης σε κλινική του Λονδίνου. Η Μέµνια συµµετείχε στο Clipper Round The World Race, ένα διεéνή αγώνα ιστιοπλοΐας ωκεανών. Με την ολοκλήρωση του αγώνα έγινε η πρώτη και µοναδική Κύπρια που ταξίδεùε από την Αγγλία µέχρι την Αυστραλία µε ιστιοφόρο. Πρόσφατα έχει ολοκληρώσει µια καινούρια εκστρατεία: διέσχισε µε οµάδα 8 γυναικών όλο το µήκος του παγωµένου ποταµού Ζάνσκαρ που βρίσκεται στα Ιµαλάια. Τη Μέµνια έχουν προσκαλέσει διεéνής σκηνές να µοιραστεί τις περιπέτειές της, όπως το TEDxNicosia, EY, McDonald’s κτλ και έχει εξελίξει την καριέρα της σε διεéνή Motivational Speaker, Εκπαιδεύτρια και Coach. Έχει επίσης ολοκληρώσει το µεταπτυχιακό της στην Εφαρµοσµένη Êετική Ùυχολογία και Ùυχολογία Coaching από το Πανεπιστήµιο του Ανατολικού Λονδίνου µε διάκριση.

Νατάσα Χρίστου

Η Δρ. Νατάσα Χρίστου γεννήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Λονδίνο και έλαβε το διδακτορικό της το 2018 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συνδυάζοντας το τρίπτυχο της αρχιτεκτονικής, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας «σχεδιάζει» το μέλλον μέσα από πρωτοποριακές δράσεις και νεοφυής επιχειρήσεις που στόχο έχουν να παρέχουν βιώσιμες λύσεις σε προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον και την κοινωνία.

Από το 2012, έχει διδάξει στο Πανεπιστημίο Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπως επίσης ως Start-up Mentor, μέσω αξιόλογων οργανισμών ενισχύει Κυπριακές start-ups του οικοσυστήματος. Παράλληλα, από το 2018 συνεργάζεται με τα εθνικά κέντρα καινοτομίας Aris, Microsoft Innovation Center Cy, IdeaCy και Cyens και υπήρξε Εθνική Αντιπρόσωπος Καινοτομίας της Κύπρου στο Ισραήλ. Τα έργα της έχουν λάβει εθνική και διεθνή αναγνώριση: Tellalis.com (2013), Fab Lab CY Ltd (2017) και Gardens of the Future. Έχει βραβευτεί ως Madame Figaro «Γυναίκα της Χρονιάς» το 2019 και έλαβε εθνική διάκριση «Γυναίκα Πρότυπο της Χρονιάς» 2020 στα βραβεία «Global Startup Awards».

Στάλω Λέστα

Η Στάλω Λέστα είναι ονειροπόλα, hopeacholic και  ακτιβίστρια και ονειρεύεται ένα κόσμο όπου όλα τα άτομα απολαμβάνουν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και μπορούν να φτάσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Είναι εκπαιδευμένη στην προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία και συμπληρώνει σύντομα μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση για την Κοινωνική Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.  Ενασχολείται ως εκπαιδεύτρια, ερευνήτρια και εμψυχώτρια ομάδων σε θέματα που αφορούν την κοινωνική δικαιοσύνη, το κοινωνικό φύλο, την έμφυλη ισότητα,  τη σεξουαλικότητα και σεξουαλικά δικαιώματα, τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, το ρατσισμό και τη συμπερίληψη. Πιστεύει πολύ στη δύναμη της μη τυπικής εκπαίδευσης και στο θετικό αντίκτυπο της να ευαισθητοποιεί, να αναπτύσσει γνώσεις και δεξιότητες, να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, να αλλάζει συνειδήσεις αλλά και να εμπνέει  και να κινητοποιεί τους νέους ανθρώπους. Πιστεύει επίσης στη «φωνή» και την ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων καθώς και στη δύναμή τους να ενεργούν ως φορείς κοινωνικής αλλαγής.

Δημήτρης Χατζησοφόκλης

Demetris C. Hadjisofocli is the Co-Founder and the CEO of CSI (The Center for Social Innovation). Prior to CSI, Demetris was the Vice President for Business Development for Worldcom’s Digital Ventures Group, in the United States. At Worldcom DVG, he was responsible for business development, portfolio investment management, start up support, mentoring, coaching and deal flow management in various high-tech, business, start-ups and life science sectors. He also worked with companies such as UUNET Technologies, Inc., AOL, Inc., MCI Telecommunications, Inc. and Innovade, Ltd. all of them pioneers in developing and adapting new ICT technologies and social science projects. His expertise evolve around innovation, entrepreneurship, start-ups, operational efficiencies, project planning and management, training and organizational collaboration. He is an innovator, serial entrepreneur and a mentor/coach for youth at various business idea development competitions, schools and youth groups. He raised awareness, drove the initiative, trained educators and had a leading role in the introduction of Entrepreneurship Education in K-12 schools and later the adoption of the Junior Achievement program by the Ministry of Education in Cyprus.  He is a motorcycle enthusiast, loves kite surfing, scuba diving and cross fit.  He is married and has three daughters and loves to enjoy quality time with family, friends and colleagues.

Λεωνίδας Αλεξάνδρου

Ο Λεωνίδας Αλεξάνδρου είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Human Capital Associates και ιδρυτής της εταιρείας Young Future Leaders. Ο κ. Αλεξάνδρου είναι Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Σύμβουλος Εκπαίδευσης από το 2007 με μεγάλη διδακτική εμπειρία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Κύπρο, σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες καθώς και στην Μέση Ανατολή. Επιπλέον ειδικεύεται στην καθοδήγηση/ Youth Mentoring σε θέματα αναπτύξεις δεξιοτήτων για το μέλλον. Έχει εκπαιδεύσει στελέχη μεγάλων οργανισμών και πολυεθνικων όπως (Ernst & Young Kuwait, Almarai S.A, Kuwait Petroleum, Playtech, BSM Shipping, Young Ships Associations,  MTN Telephony, Ermes Airport, DIAS Media Group, Al Halees Group of Companies, Mahec Company UAE, University of Nicosia, University of Cyprus, Youth Board SA, Advanced Institute International, Alpha Capital investments, Universal life κ.α)

Παντελής Βλαδιμήρου

Ο Παντελής Βλαδιμήρου είναι ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Webarts. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ίδρυση της Webarts όπου και βρίσκεται εκεί μέχρι σήμερα. Η Webarts κατάφερε από 2 άτομα προσωπικό το 2008 σήμερα να έχει στο δυναμικό της 28 άτομα και 250+ πελάτες, καθιστώντας την ως μια από τις ηγετικές εταιρείες στο χώρο της Ψηφιακής Επικοινωνίας στη Κύπρο. Από τις αρχές της ίδρυσης της εταιρείας οραματίστηκε την εξέλιξη και την εμπλοκή της τεχνολογίας στο χώρο του μαρκετινγ, όπου και ανέπτυξε μαζί με τον συνιδρυτή Ανδρέα Γιάφα πρωτοποριακές τεχνικές και λύσεις για τα Κυπριακά δεδομένα. Σήμερα εξακολουθεί με το ίδιο πάθος να είναι ενεργός σε όλα τα projects της Webarts εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές στο Digital Marketing, Ecommerce και Web design.

Λάκης Αργυρού

Ασχολείται με διάφορους κλάδους της Επικοινωνίας από το 1990.  Από το 1996 εμβάθυνε στις Δημόσιες Σχέσεις, αναπτύσσοντας μελέτες και προγράμματα και από το 1999 είναι δημόσιος παρακινητικός ομιλητής σε θέματα Επικοινωνίας, Αυτοβελτίωσης, Ηγεσίας, Στοχοθέτησης, Συνεργασίας κλπ. Είναι εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής των σεμιναρίων FLY (First Love YourSelf) που παρουσιάστηκαν (Ελληνικά και Αγγλικά) με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Του αρέσουν τα ταξίδια και ταξίδεψε σε πάνω από 35 χώρες σε 4 Ηπείρους, μελετώντας τη διαφορετικότητα στην κουλτούρα και στον πολιτισμό, μαζεύοντας γνώσεις και εμπειρίες! Σε κάποια από τα ταξίδια του συμμετείχε ως ομιλητής σε σεμινάρια και συνέδρια. Είναι υπέρ της δια βίου μάθησης γι αυτό φροντίζει να εμπλουτίζει και να ανανεώνει τις γνώσεις του, παρακολουθώντας σεμινάρια και συμμετέχοντας σε διάφορες ομάδες επαγγελματιών, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Χριστίνα Ορφανίδου

Η Χριστίνα είναι διευθύντρια της ομάδας Ανάλυσης Δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης της PwC Κύπρου. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρφης Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά από τις διδακτορικές σπουδές και ακαδημαική καριέρα στον τομέα της ανάλυσης ιατρικών δεδομένων, μεταπήδησε στον επιχειρηματικό κόσμο, όπου και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς σχετικά με την ψηφιοποίησή τους και σχετικά με την αξιοποίηση των δεδομένων τους. Είναι η συνιδρύτρια του κυπριακού κεφαλαίου του διεθνούς οργανισμού Women in Machine Learning and Data Science και από τον Νοέμβριο του 2019 είναι Κοσμήτορας της Παράλληλης Βουλής Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κύπρου.

Πέτρος Νικολάου

Σχεδιαστής Βιομηχανικών και Γραφικών προϊόντων
Μετά την στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο, ο Πέτρος μετέβη στο εξωτερικό όπου σπούδασε την τέχνη του δημιουργικού σχεδιασμού σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και Ιταλίας. Τελειώνοντας τις σπουδές του, εγκαταστάθηκε στο κεντρικό Λονδίνο όπου είχε την ευκαιρία να δουλέψει ως σχεδιαστής στο πολυβραβευμένο στούντιο εσωτερικών χώρων, Avocado Sweets Design Studio. Αργότερα, μετακόμισε στην μικρή πόλη του Μπίλουντ της Δανίας όπου είχε την δυνατότητα να δουλέψει στο τμήμα σχεδιασμού και καινοτομίας της Lego. Αυτή η εμπειρία ήταν καθοριστική για την μετέπειτα του καριέρα αφού και αποφάσισε να στρέψει το ενδιαφέρον του για τον σχεδιασμό προς το νεαρό κοινό. Μετά από την Δανία, επέστρεψε στο Λονδίνο όπου ξεκίνησε να εργάζεται στο Learn with OjO, μια εταιρεία που προσφέρει εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά. Ο ρόλος του στην εταιρεία ήταν ο σχεδιασμός εκπαιδευτικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων με απώτερο στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων απαραίτητες για το μέλλον των παιδιών. Παράλληλα, κράτησε ζωντανό και ενεργό το παιδικό του χόμπι, δημιουργώντας το στούντιο Brick by Brick, όπου σχεδιάζει και κτίζει εκλεπτυσμένες δημιουργίες από τουβλάκια Lego.

Μέσα από τα 4 workshops της 5ης Σχολής Ηγεσίας και Δημιουργικότητας οι συμμετέχοντες θα συνδεθούν μεταξύ τους και θα αποκομοίσουν με τον πλέον διαδραστικό και βιωματικό τρόπο γνώσεις και συναισθηματα ξεχωριστά.

Ας δούμε το περιεχόμενο του κάθε workshop!

WORKSHOP 1: Coach, Natasa Christou

Τί σημαίνει να έχω τη δική μου start up? Από πού ξεκινώ? Τί απαιτείται στα πρώτα βήματα? Ποιές οι προκλήσεις? Υπάρχει οδηγός επιχειρηματικότητας? Ερωτήματα που είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε και που απασχολούν κάθε νέο φιλόδοξο επιχειρηματικό μυαλό. Στο workshop αυτό η social entrepreneur Νατάσα Χρίστου θα παρουσιάσει σε μια ανοικτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες τη δική της ιστορία. Ο στόχος είναι να δοθεί στο ακροατήριο ενημέρωση, έμπνευση και να εφοδιάσει τον καθένα μας ως εν δυνάμει επιχειρηματία για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τη δημιουργία τους, τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις που συνεπάγονται.

WORKSHOP 2: Coach, Dimitris Hadjisofocli

Εκτός απ τη χαρά, την ευγνωμοσύνη και το μεράκι της δημιουργίας, ποιά άλλα συστατικά συνθέτουν μια ζωή με νόημα. Ο Δημήτρης X’Σοφόκλης ασχολείται επαγγελματικά με την ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων και τη δημιουργία προοπτικών απασχόλησης για όσους ψάχνουν τον προσανατολισμό τους ή όσους θέλουν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους και την αισιοδοξία τους. Στο workshop αυτό θα μας αφηγηθεί προσωπικές εμπειρίες με στόχο να ανακαλύψουμε κρυμμένες πτυχές του εαυτού μας και τις πραγματικές μας δυνατότητες.

WORKSHOP 3: Coach, Leonidas Alexandrou

Ξεκίνα να ζεις σήμερα, αυτά που ονειρεύεσαι για το αύριο. Απλά Βήματα! Όπως έχει πει και ο Billy Wilder (Αυστροαμερικάνος σκηνοθέτης): «Πρέπει να έχεις ένα όνειρο ώστε να μπορείς να σηκώνεσαι το πρωί». Γιατί το όνειρο σου είναι ο στόχος που βάζεις κάθε μέρα και προσπαθείς να τον πετύχεις. Είναι η βαθύτερη σου επιθυμία, η πραγματοποίηση της οποίας μπορεί με μια πρώτη σκέψη να φαντάζει αδύνατη, στο τέλος όμως, με λίγη προσπάθεια, θα επιτευχθεί και τότε συναισθήματα χαράς και ανακούφισης θα σε πλημμυρίσουν.Αυτό όμως είναι σίγουρα το πρώτο βήμα. Ακολούθούν κι άλλα τα οποία θα ανακαλύψουμε μαζί με τον εκπαιδευτή και σύμβουλο εκπαίδευσης, Λεωνίδα Αλεξάνδρου.

WORKSHOP 4: Coach, Maria Kamberis

Με οδηγό τον καθοδηγούμενο αυτοσχεδιασμό και τη δημιουργική κίνηση, χρησιμοποίησε το σώμα σου και μέσω αυτού παρατήρησε, δημιούργησε, κατανόησε. Το σώμα γίνεται μέσο έκφρασης, κατανόησης και εργαλείο μάθησης για δημιουργία. Μέσα από τη συγκεκριμένη ενσώματη μάθηση, τη δημιουργική κίνηση, ο χορός αντιμετωπίζεται τόσο ως τέχνη όσο και ως τεχνική, αναπτύσσεται μεταξύ άλλων και ο αισθητικός γραμματισμός και μια νέα ρητορική ικανότητα. Συγκεντρώσου στο σώμα σου και με ζήσε την εμπειρία ενός διαφορετικού θεματικού workshop δημιουργικής κίνησης και έκφραασης, υπό την καθοδήγηση της χοροπαιδαγωγού και χορογράφου Μαρίας Καμπέρη.

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ.

Με την Δήλωση Συμμετοχής προχωρήστε στην πληρωμή μέσω της jcc smart.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 77 77 70 51

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά, μέχρι 18 Ιουνίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77777051 και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

* «Τα πιο κάτω στοιχεία τηρούνται σε αρχείο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου με την άδεια του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα»

  • MM slash DD slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Οι εργασίες του διημέρου θα πραγματοποιηθούν στην Ελληνική γλώσσα