Φεστιβαλ Νέων 2017 Up to You(th)!

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει το Φεστιβάλ Νέων, ένα φεστιβάλ το οποίο όχι απλώς απευθύνεται στους νέους, αλλά και στο οποίο οι νέοι πρωταγωνιστούν αποκλειστικά, παρουσιάζοντας το έργο τους, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, και φυσικά διασκεδάζοντας. Συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ακροπόλεως, νέοι δημιουργοί και νεολαιίστικες οργανώσεις συναντιούνται, αλληλεπιδρούν και ψυχαγωγούνται, μέσα από εκθέσεις, εργαστήρια, εγκαταστάσεις, κατασκευές, παιχνίδια, συναυλίες και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αναδείξει τους νέους ως το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι του τόπου μας και ταυτόχρονα να εμπνεύσει ακόμα περισσότερους νέους να εμπλακούν ενεργά σε δημιουργικούς τομείς της κοινωνικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Με το σύνθημα Up to You(th), το Φεστιβάλ στέλνει το μήνυμα πως η δύναμη και η ελπίδα βρίσκονται στα χέρια της νέας γενιάς και πως από τους νέους, όλους μαζί και τον καθένα χωριστά, εξαρτάται το τώρα και το αύριο.

Και αυτός ο θεσμός, όπως και πολλές άλλες διοργανώσεις του Οργανισμού Νεολαίας, στρέφει την προσοχή στην πιο φωτεινή πλευρά της πατρίδας μας: Αυτή των νέων ανθρώπων, του δημιουργικού δυναμικού της νέας γενιάς, που έχει τα ταλέντα και τα εφόδια για να φέρει την καινοτομία, τη συνεργασία, την αλλαγή, τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και τις νέες ιδέες που τόσο έχουμε ανάγκη. Εμείς, ως Οργανισμός Νεολαίας, εργαζόμαστε αποφασιστικά για την ενδυνάμωση αυτών των νέων ανθρώπων, με σκοπό την απελευθέρωση και την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους, ώστε να κάνουν πράξη τον καλύτερο εαυτό τους.

 Δείτε το event στο Facebook εδώ
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:
 
Συναυλία με τους BLACK ANIS
 
Χορό από τους Rebel Dancers
 
NGO-Youth Fair με 60 οργανώσεις νεολαίας που δραστηριοποιούνται σε θέματα όπως ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, δικαιώματα των ζώων, συμμετοχή και άλλα.
 
Kυνηγι θησαυρού- Youth Hunt
Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη από το Human Library – Cyprus
 
Προβολή ταινιών μικρού μήκους από τον GeekOtopos
 
Aνοιχτές συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια
 
Εγκαταστάσεις Τέχνης (art installations)
 
Εναλλακτικά πειράματα επιστήμης από τους SciCo Cyprus
 
Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη από την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού
 
Cosplay από την Cyprus Comic Con
 
Εurope Cafe από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Κύπρο
Photobooth
 
Τοίχο Αναρρίχησης
 
Επιτραπέζια παιχνίδια από τους Board gaming Heralds Cyprus
 
Εργαστήρι τέχνης από το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κυπρου
 
Εργαστήρι τέχνης από το NiMAC
 
Δραστηριότητες για παιδιά