“Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Νέων”

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, στο πλαίσιο της αποστολής του για υποστήριξη και ενδυνάμωση των νέων, ανέλαβε την πρωτοβουλία για λειτουργία Προγράμματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των Νέων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση των Νέων. Αποστολή του νέου αυτού προγράμματος θα είναι η υποστήριξη άνεργων νέων 15 μέχρι 29 ετών που θέλουν να αναλάβουν επιχειρηματική πρωτοβουλία και παράλληλα η προώθηση της επιχειρηματικής κουλτούρας.

Μέσα από το νέο αυτό υποστηρικτικό μηχανισμό θα παρέχεται η ευκαιρία στους νέους με περιορισμένες γνώσεις και δίκτυα να ανακαλύψουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες, να αναπτύξουν βιώσιμες επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους ιδίους, αλλά και για άλλους συνομήλικούς τους. Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των Νέων θα:

  • Παρέχει εκπαίδευση και κατάρτιση για ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων, όπως για παράδειγμα η δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου, διοίκηση / διαχείριση έργου, τεχνικές πώλησης και επικοινωνίας, διαδικασίες ίδρυσης επιχείρησης κ.α
  • Παρέχει καθοδήγηση μέσα από την ανάπτυξη δικτύου συμβούλων και μεντόρων,
  • Παρέχει υποστήριξη και πληροφόρηση μέσα από εξειδικευμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Το Πρόγραμμα θα υλοποιείται σε κύκλους σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Ο κάθε κύκλος σεμιναρίων θα διαρκεί 28 συνολικά ώρες και μετά από την ολοκλήρωση τους, ο κάθε συμμετέχοντας θα λαμβάνει εξατομικευμένη συμβουλευτική από έμπειρους επιχειρηματικούς μέντορες.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το έργο χρηματοδοτείται 85% από το  Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων.

77 77 27 57

 

(δωρεάν κλήση)

 

Μπορείτε να επικοινωνείτε για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και χώρους υλοποίησης των σεμιναρίων.

www.youthentrepreneurshipcy.eu

 

Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και χώρους υλοποίησης των σεμιναρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος.