Τοίχος της Καλοσύνης

Με σλόγκαν «Εν το θέλεις; Αησ’ το. Χρειάζεσαι το; Πιάσ’ το» οι «Atoms of Change» και το Πολυδύναμο του Δήμου Λευκωσίας , προσκαλούν το κοινό στην τελετή δημιουργίας του 1ου «Τοίχου της Καλοσύνης» που διοργανώνεται το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, από τις 12:00 έως τις 18:00 στην Πλατεία Φανερωμένης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν, εργαστήρια για μεγάλους και μικρούς , μουσική και «τέχνη του δρόμου» από τις εθελοντικές οργανώσεις που θα στηρίξουν την προσπάθεια, αλλά και να φέρει μαζί του ρούχα, βιβλία, αντικείμενα σε καλή κατάσταση ή είδη καθαρισμού όπως σαπούνια, οδοντόκρεμες κ.α. για να τα βάλει στον τοίχο, συμμετέχοντας έτσι σ’αυτή την αξιόλογη συλλογική προσπάθεια!

Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» είναι ένα παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης, ένας «Τοίχος» όπου οι άνθρωποι μπορούν να αφήσουν ρούχα ή άλλα χρήσιμα αντικείμενα που δεν χρειάζονται πάνω σε κρεμαστάρια και στη συνέχεια μπορούν, άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη, να τα πάρουν ελευθέρα! Με αυτό τον τρόπο όλοι συμμετέχουνε στο παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης που θέλει να αναδείξει με ευγένεια και συλλογικότητα την στήριξη που με απλό τρόπο μπορούμε να προσφέρουμε ο ένας στον άλλο.

Η ομάδα νέων με την επωνυμία «Atoms of Change» που ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία είναι ένα ανεξάρτητο κίνημα νεαρών ατόμων, που έχουν σαν στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συνανθρώπων τους, αλλά και της ποιότητας ζωής όλων μας, αναλαμβάνοντας μέχρι τώρα αρκετά εθελοντικά έργα, στο πλαίσιο της ιδιότητάς τους ως ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας.
Ενεργός υποστηρικτής αυτής της πρωτοβουλίας είναι η Σχολική Εφορία Λευκωσίας, η οποία αποφάσισε να εισηγηθεί στις διευθύνσεις των σχολείων να την υιοθετήσουν και να τη διαδώσουν στους μαθητές η οποία και διέθεσε αίθουσα στο δημοτικό σχολείο της «Φανερωμένης» για τη συλλογή προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν ελεύθερα σε άτομα ή οργανώσεις που τα χρειάζονται, όπως και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, οι True Enforcers of Advance Movement, η Tesura Cyprus, ΔΡΑΝ, το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, το Σώμα Κυπρίων Οδηγών, Caravan ARTS, το Compass4U, τα αρτοποιεία Πανδώρα, όπως και το τμήμα Αισθητικής του Intercollege. Χορηγός Επικοινωνίας είναι το U Radio 99.6.
Να είστε όλοι εκεί, για να «δώσετε» ή να «πάρετε» και να ενθαρρύνετε παρόμοιες πρωτοβουλίες νέων παιδιών με όραμα και διάθεση για κοινωνική δράση και προσφορά.
Η εκδήλωση τελεί κάτω από την αιγίδα του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.
https://www.facebook.com/events/404712159899891/

Στηρίζoυν:
Πολυδύναμο Δήμου Λευκωσίας
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus
Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας
True Enforcers of Advance Movement
Tesura Cyprus
ΔΡΑΝ
Σώμα Προσκόπων Κύπρου (Cyprus Scouts Association)
The Girl Guides Association of Cyprus – Σώμα Κυπρίων Οδηγών
Caravan ARTS
Compass4U
Pandora Bakeries
Intercollege (aesthetics deparment)

Χορηγός Επικοινωνίας:
U Radio 99.6