Συνάντηση Οργανισμού Νεολαίας με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για θέματα νεολαίας

Πραγματοποιήθηκε 30 και 31 Ιανουαρίου 2017 στη Νέα Υόρκη το έκτο Φόρουμ Νεολαίας του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC) με θέμα: «Ο ρόλος της νεολαίας στην εξάλειψη της φτώχιας και η προώθηση της ευημερίας των νέων σε ένα κόσμο που αλλάζει».

Την Κυπριακή Δημοκρατία στο Φόρουμ εκπροσώπησε ο κ. Μάριος Παναγή, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Στο περιθώριο του Φόρουμ ο κ. Παναγή πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Ahmad Alhendawi, ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για θέματα νεολαίας.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Παναγή ενημέρωση τον κ. Alhendawi για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο σε σχέση με τα ζητήματα νεολαίας αλλά και για το έργο που αναπτύσσει ο Οργανισμός Νεολαίας, όπως επίσης και για τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό.

Από την άλλη ο κ. Alhendawi παρουσίασε ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του τομέα που προΐσταται στα Ηνωμένα Έθνη και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Κύπρος  συμμετείχε στο Φόρουμ.

Στη συνάντηση μαζί με τον κ. Μάριο Παναγή παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ κ. Μενέλαος Μενελάου και ο Γ.Γ του Συμβουλίου Νεολαίας κ. Σάββας Παρματζιάς.