Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν TEΠAK και Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Με στόχο την προώθηση της επιστημονικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής συνεργασίας τους, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, υπέγραψαν, στις 15 Μαίου, πρωτόκολλο συνεργασίας.

Το πρωτόκολλο υπέγραψε από πλευράς ΤΕΠΑΚ ο Πρύτανης, καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός και από πλευράς Οργανισμού Νεολαίας, ο Πρόεδρος του, Παναγιώτης Σεντώνας.

Ο κ. Αναγιωτός εξήρε το έργο που επιτελεί ο Οργανισμός Νεολαίας και εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως δημιουργούνται μεγάλες προοπτικές συνεργασίας, η οποία θα αποβεί προς όφελος των ίδιων των φοιτητών, αλλά και του Οργανισμού.

Έχουμε τα άτομα τα οποία μπορούν να εμπλακούν στις συνέργειες που επιδιώκουμε, είπε, και διαβεβαίωσε πως το Πανεπιστήμιο θα διαθέσει όλη την τεχνογνωσία σε θέματα που απασχολούν τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο κ.Σεντώνας εξέφρασε τη χαρά του που αυτή η συνεργασία, που ήδη υφίσταται, επισημοποιείται και σημείωσε πως, μέσα από το πρωτόκολλο αυτό, ανοίγει και ο δρόμος για εμβάθυνση της όλης συνεργασίας, η οποία εδράζεται σε δυο πυλώνες.

«Ο ένας είναι θέματα ενδυνάμωσης της νεολαίας, ένα σημαντικό κομμάτι του όλου έργου του Οργανισμού, που θέλουμε να αγγίξει σε μεγαλύτερο βαθμό τους φοιτητές», ανέφερε και πρόσθεσε πως «ο δεύτερος πυλώνας είναι τα θέματα αξιοποίησης της έρευνας που παράγει το Πανεπιστήμιο, γιατί για εμάς τα πανεπιστήμια είναι εργοτάξια παραγωγής νέας γνώσης αλλά και ιδεών».

Εμείς, συνέχισε, θέλουμε να δούμε πώς αντλούμε αυτή τη γνώση, για να μπολιάσουμε τις διάφορες πολιτικές που αναπτύσσει ο Οργανισμός και που υποβάλλει προς το κράτος για τα θέματα νεολαίας.