Πρόγραμμα «Ανακαλύπτω την Κύπρο»

Δίπλα στους νέους απόδημους ο Οργανισμός Νεολαίας

Μέσα από την υλοποίηση δύο προγραμμάτων δίνει την ευκαιρία σε απόδημους Κύπριους νέους να γνωρίσουν την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της χώρας μας

Ο Οργανισμός Νεολαίας καλωσορίζει στην Κύπρο τους νέους απόδημους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Ανακαλύπτω την Κύπρο», το οποίο επιχορηγεί ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Το Πρόγραμμα «Ανακαλύπτω την Κύπρο» διοργανώνεται από τη Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) και πραγματοποιείται στην Κύπρο κάθε Ιούλιο. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 45 Κύπριοι νέοι από όλο τον κόσμο, ηλικίας 18 -22 χρόνων. Στόχος του Προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία στους νέους απόδημους να επισκεφτούν την Κύπρο και να γνωρίσουν την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της, λαμβάνοντας μέρος σε μια σειρά από πολιτιστικά γεγονότα, εκδρομές και ξεναγήσεις, ενώ  παρακολουθούν μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Δίνεται, επίσης, η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωριστούν μεταξύ τους και να αναπτύξουν φιλίες. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα επιχορηγείται πλήρως από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Νεολαίας υποστηρίζει και τη διοργάνωση του τακτικού συνεδρίου της ΝΕΠΟΜΑΚ. Το  συνέδριο έχει σημαίνουσα σημασία για τη ΝΕΠΟΜΑΚ, καθότι κατά τη διάρκειά του λαμβάνονται αποφάσεις που έχουν σχέση με την μελλοντική πορεία της οργάνωσης αλλά και τους τρόπους προώθησης της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου στο εξωτερικό.

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στέκεται δίπλα στην απόδημη κυπριακή νεολαία και στις προσπάθειες που καταβάλει για να κρατά σε επαφή τους απόδημους νέους με την Κύπρο, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Στο  πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός Νεολαίας, πέρα από το πιο πάνω Πρόγραμμα, για δεύτερη φορά φέτος υποστηρίζει οικονομικά και τη διοργάνωση του Προγράμματος «Ταξίδι στον Πολιτισμό της Κύπρου», που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο και στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν 25 νέοι και νέες απόδημοι από διάφορες χώρες του κόσμου.