Καλοκαιρινή Σχολή Ενδυνάμωσης Νέων «Πως να αλλάξεις τον κόσμο»

Καλοκαιρινή Σχολή Ενδυνάμωσης Νέων

 «Πως να αλλάξεις τον κόσμο»

30 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2016

 

 

Περιγραφή προγράμματος:

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει Καλοκαιρινή Σχολή Ενδυνάμωσης των Νέων. Πρόκειται για ένα νέο παρεμβατικό πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς για να πρωτοστατήσει στις κοινωνικές αλλαγές που έχει ανάγκη η Κύπρος.

Κυρίαρχος σκοπός της όλης διοργάνωσης είναι οι νέοι, μέσα από τις παρουσιάσεις, τα εργαστήρια και τις άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα, να αντλήσουν έμπνευση, να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επιφέρουν θετικές αλλαγές στο κοινωνικό σύνολο.

Κατά τη διάρκεια των 5 ημερών διεξαγωγής της Σχολής, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δράσεις συλλογικής και προσωπικής ενδυνάμωσης, να ενημερωθούν για παραδείγματα θετικής αλλαγής και να εμπνευστούν από περιπτώσεις ανθρώπων που επέδειξαν θάρρος και τόλμη, επιφέροντας αλλαγές στο κοινωνικό σύνολο που ανήκουν ή και ευρύτερα.

Η πρόκληση:

Οι νέοι στο τελευταίο στάδιο της Σχολής θα χωριστούν σε ομάδες ανάλογα με τον σκοπό που τους ενώνει και τον τομέα στον οποίο θέλουν να επιφέρουν θετικές αλλαγές (π.χ. περιβάλλον, πολιτισμός, ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιοσύνη, διαφθορά κ.ά.). Η πρόκληση κάθε ομάδας θα είναι να εργαστεί δημιουργικά και να καταλήξει στο σχεδιασμό μίας δράσης, την οποία θα υλοποιήσει για να επιφέρει θετικές αλλαγές στην κοινωνία. Οι ομάδες θα έχουν τη βοήθεια έμπειρων καθοδηγητών, οι οποίοι θα τις υποστηρίξουν για να καταρτίσουν σχέδια δράσης καθιστώντας τις ιδέες τους άμεσα υλοποιήσιμες. Ο Οργανισμός Νεολαίας θα στηρίξει οικονομικά τις ομάδες νέων για να κάνουν πράξη τις ιδέες τους.

Μέσα από τη Σχολή Ενδυνάμωσης των Νέων, ο Οργανισμός Νεολαίας στοχεύει:

  1. Στην ενδυνάμωση των νέων στην πράξη για να καταστούν φορείς θετικής αλλαγής.
  2. Στην καλλιέργεια και ανάπτυξη δεξιοτήτων στους νέους για να αλλάξουν ό,τι τους ενοχλεί και τους πνίγει.
  3. Στην παροχή της ευκαιρίας για μια δημιουργική συνάντηση νέων ανθρώπων για ώσμωση ιδεών, συνεργασία, κοινή ανάληψη δράσεων.
  4. Στην ενθάρρυνση των νέων να πιστέψουν στις δυνατότητές τους, στα χαρίσματά τους αλλά και στην αξία της προσπάθειας για μια καλύτερη κοινωνία και μια καλύτερη Κύπρο.

ΠΟΤΕ: 30 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2016.

ΠΟΥ: Nicki Holiday Resort, Πόλη Χρυσοχούς, Πάφος.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ: Για νέους από 17 μέχρι 30 χρονών…που πιστεύουν στη δύναμη της θέλησης και στην αξία της προσπάθειας για ένα καλύτερο κόσμο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 22/06/2016, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://goo.gl/hhCyzc

Κόστος συμμετοχής: €30

(Περιλαμβάνεται η διαμονή και πλήρης διατροφή για 5 ημέρες (4 βράδια) καθώς και η μεταφορά στο χώρο διεξαγωγής της Σχολής).

Σημειώσεις:

  • Θα υπάρξουν λεωφορεία για μεταφορά από και προς τον χώρο διεξαγωγής της Σχολής. Τα σημεία αναχώρησης θα ανακοινωθούν αργότερα.
  • Το αναλυτικό πρόγραμμα της Σχολής θα είναι σύντομα κοντά σας!
  • Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Πληροφορίες: 22402600

 Αλλάζουμε ό,τι τολμούμε!

endynamosi neon FINAL